#kézműves

Dobos Emese Zhvg

A koronavírus-járvány alatt divatba jöttek a hazai dizájnerholmik

Sok magyar kreatív alkotó alapozza eladásait a vásárokra, és a hozzánk látogató turistákra. Ezek közül idén egyik sem adott. Annál nagyobb és erőteljesebb mozgalom indult el azonban a hazai divattervezők és kézművesek, vagy akár csak hobbialkotók támogatására. Jobb híján a legtöbbeknek most marad az online tér, ami azonban új kapukat is megnyit az alkotók előtt.

Dobos Emese Vállalkozás

A hevesi hímzőasszonyok, akik szinte utolsóként maradtak a piacon

A hiteles kézműves termékekre világszerte egyre nagyobb a kereslet, a legtöbb hazai kézműves azonban nem tud ebből megélni. Szélmalomharcot vívnak a szuvenírboltok által kínált ázsiai tömegáruval, ugyanis semmilyen szabályozás nem vonatkozik arra, mit nevezünk kézműves terméknek. A gazdasági megtérülés és a hagyományőrzés között egyensúlyoz a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet.

SPAR Magyarország

Versenynek indult, valódi mentőöv lett belőle – a Hungaricool by SPAR nyerteseivel beszéltünk

“Óriási bizonytalanságot hozott a járvány. Nem tudjuk mennyi időre kell berendezkedni erre az állapotra. Hogyan fog alakulni a cash-flownk? Mennyi alap- és csomagolóanyagot készletezzünk? Mennyi készterméket gyártsunk előre nem látható igényekre? Rengeteg a kérdőjel, amire nem nagyon van biztos válasz, mivel jelen pillanatban nincs milyen múltbeli tapasztalathoz visszanyúlnunk.”

hvg.hu Zhvg

Járhatunk piacra érintkezésmentesen

Rugalmasan alkalmazkodott a termelői piac a körülményekhez: mivel a házhoz szállítás hosszú távon nem lett volna fenntartható, egy érintkezésmentes „drive in” megoldást is bevezettek Dunakeszin, hogy közösségi összefogással biztosítsák a termelők megélhetését.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Az oszétok sörét itták Dombóváron

Nem mindennapi sört kóstoltak a minap a Tolna megyei Dombóváron. Hogy kézművest, még csak hagyján, nem lenne akkora durranás. De ez a Kaukázusból érkezett. Első kézből, sörfőző asszonyokkal.

hvg.hu Vállalkozás

Elképesztő, hogy mit művel a fával a japán mester- videó

Festék helyett különböző színű fahasábok és lemezek összeragasztásával, nagy türelemmel és hozzáértéssel készül az Edo-korszakban (XVII-XIX. század) elterjedt, mozaikszerű díszítés Japánban. Az angol átiratban Yosegi-nek nevezett technikával, a papírvékony intarziás fametszetekkel ”titokdobozokat” is ékesítenek, amelyek felnyitásához szintén sok türelem, olykor több tucat fogás elsajátítása és persze könnyű kéz is kell.

-k- Élet+Stílus

Kraft vs. kézműves sör

A magyar minőségi sörök rajongóinak a mostani ünnepi hétvége ugyancsak különlegesnek ígérkezik. Kőbányán, az egykori Fővárosi Részvénysörfőzde területén augusztus 19-én és 20-án rendezik meg az első magyar Kraft Sörfesztivált. A helyszín kiválasztása nem véletlen, az ipari parkban négy sörfőzde is üzemel.

K.G. Élet+Stílus

Főzdefeszt-merítés – jegyzet

Még ki sem heverték a sörkedvelők az Utolsó Budavári Sörfesztivál végigkóstolását, és éppen beírták a naptárjukba a 9. Cseh Sörnapok már igencsak várt tuti dátumát s helyszínét, amikor múlt hét végén ott volt a 11. Főzdefeszt. A mostani sörfesztmentes hétvégére ebből merítünk.

-k- Élet+Stílus

Fesztivál kisüzem módban

A legutóbbi hétvégén egyszerre két sörfesztivált is rendeztek Budapesten. Az egyiket a Corvin sétányon, a másikat az óbudai Fő téren. Így aztán senki sörissza nem szomjazhatott a már nyarat idéző pluszokban.

Molnár Csaba Vállalkozás

A miskolci panelműhelyből a luxuscipők világának tetejére

Egy miskolci családi házban Európa-bajnok cipőket készít a cipőjavítóként indult mester, a legolcsóbb lábbeli is 120 ezer forintot kóstál. Kézzel, a létező leghagyományosabb technológiával készítenek olyan egyedi, méretre szabott cipőket, amilyenek csak a legmenőbb olasz, német és francia műhelyekből jönnek ki. A vállalkozás jó hírét a gazdag és híres kuncsaftok, például Sir Roger Moore, avagy a 007-es ügynök is viszi a világba. A minőség beválni látszik, "pillanatokon belül 250 milliós fejlesztési projektbe" kezdenek Miskolcon.

1 2 3 4
Az államé lesz a szombathelyi stadiont működtető cég

Az államé lesz a szombathelyi stadiont működtető cég

Üzleti tranzakciók: ezekre kell minden vállalkozónak figyelnie

Üzleti tranzakciók: ezekre kell minden vállalkozónak figyelnie

A kamara sem érti, hogy képzeli a kormány a háziorvosok fizetésemelését

A kamara sem érti, hogy képzeli a kormány a háziorvosok fizetésemelését

Szerbiában kitűzőkkel igyekeznek népszerűsíteni a Covid-oltást

Szerbiában kitűzőkkel igyekeznek népszerűsíteni a Covid-oltást

A brit Nissan szerint ők jól jártak a Brexittel

A brit Nissan szerint ők jól jártak a Brexittel

Rich Lesser: Szénadót mindenhova!

Rich Lesser: Szénadót mindenhova!

Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját

A címlapról ajánljuk