Már keresik Orbán Viktor szakácsát
Megjelent a pályázat a Miniszterelnökség új, budavári épületében működő konyha és étterem bérlésére.
Megjelent a pályázat a Miniszterelnökség új, budavári épületében működő konyha és étterem bérlésére.
"Ha minden péntek este ilyen lenne a Kioskban, nagyon nehéz dolgunk lenne" – mondja Orosz Gábor séf, aki a Sziget fellépőit etető backstage konyhát vezeti. Napi 150 kiló húst és ugyanennyi köretet készítenek, az idei legextrémebb sztárkívánság pedig nem étel, hanem ital: a szűrt óceánvíz volt.
„Nem lehet minden pofon mellé egy forgalmi rendőrt állítani“ – tudjuk Rejtő Jenőtől. Kevesebben tudják, hogy az ételszaggal viszont meg lehet tenni ezt. A konyhák újdonsága, hogy az alapból fölfelé szálló pára forgalmát el lehet terelni: lefelé lehet irányítani a büdösséget.
Tóta W. Árpád folytatja országjáró körútját, hogy beugorjon ott, ahol éppen munkaerőt keresnek. Ezúttal egy balatoni büfé konyhájára. Vessen rá egy pillantást, hamarosan jön a teljes videó.
Emelkedettség ide vagy oda, délben az ünneplő képviselő gyomra is megkordul.
Jorge Mario Bergoglio Piemont környékéről származó felmenői között szőlőtermelő, kávéház- és étteremtulajdonos egyaránt akad, Rosa nagymama konyhájáról pedig külön könyvet lehetne írni. Ez azonban most a pápa asztaláról szól.
Ha mostanság bekukkantanánk a jó öreg kontinens konyháira, nem érne minket különösebb meglepetés. Bizonyos húsvéti ételek rendre az asztalra kerülnek. A kalács, sonka, tojás szentháromsága mellett a legkedveltebb fogások bárányból készülnek.
Nem mindennapi videót tett ki Orbán Viktor a Facebookra nőnap alkalmából.
Így már könnyebb lesz lekoppintani a dizájnt A szolgálólány meséje, az Agymenők vagy a Jóbarátok sorozatból.
Ezt a négy keréken gördülő lakosztályt nyugodtan nevezhetjük a lakóbuszok Rolls-Royce-ának.
A filmben az októberben, az A38 Hajón tartott koncertjük legjobb pillanatait egészítették ki interjúrészletekkel, jammelésekkel, egyéb különleges, kulisszák mögötti felvételekkel.
Ma már szinte a csapból is a különböző smart készülékek folynak, de sokan még csak homályosan látunk azzal kapcsolatban, hogy ezek az eszközök pontosan mit tudnak. És vajon szükségünk van erre a sok okos kütyüre?
A világon egyedülállónak számít a New York-i Enoteca Maria, amelynek a konyháján hivatásos szakácsok helyett nagymamák főznek közel 20 országból.
Több mint 12 dolgozó mondott fel a kemény munkafeltételek miatt, a királyi palota azonban nem lát ebben semmi szokatlant. Mint a szóvívő közölte: a megszokott ügymenetben és a konyha működésében nem történt változás.
Manapság feltűnően sok a tetovált szakács külföldön és itthon is. A konyha mestereinek védjegyeivé vált kivarrásokról nemrégiben könyv is megjelent, ami villámgyorsan a népszerűségi listák élére tört, és dizájndíjat kapott.
Egy tucatnyi különböző márkájú, összesen 31 pára- és szagelszívó berendezést tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. A teszt során azt vizsgálták, hogy a készülékek milyen jól szívják el a párát, a szagot és a zsírt a levegőből, és mennyire hangosak. Habár az olcsóbb készülékek túlnyomó részt gyengén szerepeltek, a 120.000Ft fölöttiek között is könnyen mellényúlhatunk.
A bécsi szeletet talán mindannyian tudjuk, de honnan származik a pho leves? És a haggis?
A vásárlók hajlandóak többet fizetni, ha megkímélhetik magukat a felújítástól.
"Sziasztok! Csirkecombot fogunk elkészíteni rengeteg zöldséggel, fehérborosan, tejszínesen."
Több mint negyedmilliárd forintot nyert el a nagykanizsai kórház az intézmény konyhájának korszerűsítésére.