#kávé


A vitaminvizek is elbújhatnak a Red Bull mögött
 

A vitaminvizek is elbújhatnak a Red Bull mögött

Ha a túl sok cukor öl, akkor mindannyian, nap mint nap potenciális öngyilkosok vagyunk. Nem hiszi? Tudta, hogy több cukor van a zöldteában, mint a kólában, viszont ehhez képest a Red Bull szinte maga az egészséges élet? Tudta?

hvg.hu hvg.hu

Törpapa is megirigyelné: itt a kék kávé
 

Törpapa is megirigyelné: itt a kék kávé

Egy vegán ausztrál kávézó átértelmezte a napindító, az ebéd után és a délutáni fekete fogalmát, és megalkotta az egyébként teljesen természetes, organikus és egészséges alapanyagokból készült kék kávét.

hvg.hu hvg.hu

Így lesz még jobb a jegeskávé
 

Így lesz még jobb a jegeskávé

A jegeskávé már önmagában is fantasztikus dolog ebben a melegben: egyszerre desszert és élénkítő ital. Fokozzuk az élvezeteket: készítsük el a kávénkat otthon és ízesítsük kedvünk szerint!

hvg.hu hvg.hu



„Aki jó kávét akar, az jöjjön ide kóstolni
 

„Aki jó kávét akar, az jöjjön ide kóstolni"

Az utóbbi évek kávémanufaktúra-forradalma lecsengőben van: a mainstream fogyasztó lassan, de biztosan halad George Clooney nyomában a kapszulás kávék felé. Ennek ellenére jó néhány kézműves pörkölő talált megfelelő üzleti modellt ahhoz, hogy kiemelkedő minőségű kávéival helytálljon a piacon.

HVG Extra Business HVG Extra Business


Így lett egy bogyóból a kedvenc italunk
 

Így lett egy bogyóból a kedvenc italunk

Ezer éve egy kecskepásztor találta meg, alig ötszáz év múlva pedig már komoly szabályokkal folyt kereskedelme, hogy mára a világ legfontosabb itala legyen. De mi történt pontosan közben? Hogyan lett a furcsa vörös bogyóból trükkökkel megszerzett kereskedelmi kincs, ma pedig már irodai értékként tisztelt kapszula? Elmeséljük.

Kanicsár Ádám András Kanicsár Ádám András



Kávézó Budapest – „Most piacot és népet kell nevelni”
 

Kávézó Budapest – „Most piacot és népet kell nevelni”

Világos pörkölésű, speciality kávék illatától sűrűsödik a budapesti levegő. Egyre nagyobb a jó kávéra szomjazó vendégkör, és mind összetettebb a kávékkal szemben támasztott követelményrendszer is. Az utóbbi egy évben nyílt újhullámos kávézókból kerestünk fel néhányat.

Hankó Viktor Hankó Viktor




Kevesebb, de jobb minőségű étel kerül unokáink asztalára
 

Kevesebb, de jobb minőségű étel kerül unokáink asztalára

Egyre nő az egészségtudatos fogyasztók száma, akik a megfelelő élelmiszerek kiválasztásával igyekeznek megőrizni egészségüket. Nem véletlen, hogy ma már egyre nagyobb a friss, organikus élelmiszerek iránti kereslet. A gyökerekhez való visszatérés lehetőségét keresi az úgy nevezett „clean eating” mozgalom is, ám a százéves táplálkozási szokások felé fordulni 2016-ban azonban nehézkes, és sokszor nem összeilleszthető a modern ember életvitelével.

hvg.hu hvg.hu



KávéBár hétvége a Nagykörúton
 

KávéBár hétvége a Nagykörúton

Ötven kiállító, több száz termék, megannyi kóstoló, látványos bemutatók, országos versenyek és érdekes előadások - immáron hetedik alkalommal rendezik meg február 20-21-én a hazai kávé-és bárvilág meghatározó eseményét a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

hvg.hu hvg.hu