Túl kéknek találták a haját, triciklivel ment neki a Starbucksnak
Amikor valaki bosszúból hoz létre vállalkozást, amely hirtelen 50 országban kezd működni.
Amikor valaki bosszúból hoz létre vállalkozást, amely hirtelen 50 országban kezd működni.
Ha a túl sok cukor öl, akkor mindannyian, nap mint nap potenciális öngyilkosok vagyunk. Nem hiszi? Tudta, hogy több cukor van a zöldteában, mint a kólában, viszont ehhez képest a Red Bull szinte maga az egészséges élet? Tudta?
Egy vegán ausztrál kávézó átértelmezte a napindító, az ebéd után és a délutáni fekete fogalmát, és megalkotta az egyébként teljesen természetes, organikus és egészséges alapanyagokból készült kék kávét.
A jegeskávé már önmagában is fantasztikus dolog ebben a melegben: egyszerre desszert és élénkítő ital. Fokozzuk az élvezeteket: készítsük el a kávénkat otthon és ízesítsük kedvünk szerint!
A WHO levette a rákkeltő anyagok listájáról a kávét, de a túl forró italokról azt állapították meg, hogy valószínűleg növelik a rák kialakulásának esélyét.
Magyarországra jönne az amerikai PJ’s Coffee hálózat. A mester franchise partnernek legalább 2 millió dollárt fel kell tudnia mutatni.
Az utóbbi évek kávémanufaktúra-forradalma lecsengőben van: a mainstream fogyasztó lassan, de biztosan halad George Clooney nyomában a kapszulás kávék felé. Ennek ellenére jó néhány kézműves pörkölő talált megfelelő üzleti modellt ahhoz, hogy kiemelkedő minőségű kávéival helytálljon a piacon.
A kávé, bár a legtöbb ember mindennapi betevője, bizonyos fajtái – például az elefántok vagy a cibetmacskák által megemésztett különlegességek - a mai napig a luxus kategóriába tartoznak.
Ezer éve egy kecskepásztor találta meg, alig ötszáz év múlva pedig már komoly szabályokkal folyt kereskedelme, hogy mára a világ legfontosabb itala legyen. De mi történt pontosan közben? Hogyan lett a furcsa vörös bogyóból trükkökkel megszerzett kereskedelmi kincs, ma pedig már irodai értékként tisztelt kapszula? Elmeséljük.
Vajon van-e kávé a Földművelésügyi Miniszter büféjében?
Ezek után kétszer is meggondolják, mennyi jeget tesznek a jegeskávéba.
Világos pörkölésű, speciality kávék illatától sűrűsödik a budapesti levegő. Egyre nagyobb a jó kávéra szomjazó vendégkör, és mind összetettebb a kávékkal szemben támasztott követelményrendszer is. Az utóbbi egy évben nyílt újhullámos kávézókból kerestünk fel néhányat.
Budapestet találták a világ legolcsóbb úti céljának egy újabb toplistán, amelyben a turisták tipikus kiadásai alapján vizsgálták a világ városait. Ez alapján nálunk a legolcsóbb a hotel, de jól állunk a bor és a sör árával is.
A kézremegés időnként nagyon látványossá és zavaróvá válhat, és súlyos betegségeket is jelezhet. Mikortól kóros az izmok és idegek rángása?
Egyre nő az egészségtudatos fogyasztók száma, akik a megfelelő élelmiszerek kiválasztásával igyekeznek megőrizni egészségüket. Nem véletlen, hogy ma már egyre nagyobb a friss, organikus élelmiszerek iránti kereslet. A gyökerekhez való visszatérés lehetőségét keresi az úgy nevezett „clean eating” mozgalom is, ám a százéves táplálkozási szokások felé fordulni 2016-ban azonban nehézkes, és sokszor nem összeilleszthető a modern ember életvitelével.
Eddigi legvakmerőbb lépésére készül a Starbucks, az eszpresszó hazájában, Olaszországban próbálkozik.
A hamburgi helyhatóság kitiltotta a kapszulás kávékat a közintézményekből. Az indok: környezetszennyezés.
Ötven kiállító, több száz termék, megannyi kóstoló, látványos bemutatók, országos versenyek és érdekes előadások - immáron hetedik alkalommal rendezik meg február 20-21-én a hazai kávé-és bárvilág meghatározó eseményét a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
Természetesen a kávéfüggő Gilmore lányok sem maradtak ki a jóból a kávé világnapján.