Kotyogó kávéfőzőben temették el a legendás tárgy atyját
93 éves korában elhunyt Renato Bialetti, aki leginkább arról volt híres, hogy ő tervezte és gyártotta le a ma is a legtöbb konyhában megtalálható kotyogó formájú kávéfőzőt.
93 éves korában elhunyt Renato Bialetti, aki leginkább arról volt híres, hogy ő tervezte és gyártotta le a ma is a legtöbb konyhában megtalálható kotyogó formájú kávéfőzőt.
Joule Caffeine Bracelet – lehetne egy újhullámos kávézó neve is, ám ez tényleg egy karkötő. Nyomatja a koffeint, de sehol egy kotyogó, kávés csésze, teás bögre. Gasztronómiai élvezeti értéke valószínűleg a nullával egyenlő.
A nemzetközi csokoládévilág térképén ott a helye egy angyalföldi csokoládémanufaktúrának. A szakma és persze az édesszájú fogyasztók lesik, hogy mi lesz a következő nagy dobása.
Az anyósülésen egy kávéfőző ül a Japánban nemrég elindult új taxitársaság autóiban.
A kávé jobban frissít? A tea egészségesebb? Melyik italtól lesznek csúnyák a fogak? Ilyen kérdésekre ad választ a két ital tudományos összevetése.
A világszerte fogyasztott négy mezőgazdasági termék példáján keresztül mutatta be a klímaváltozás drasztikus hatásait a Természetvédelmi Világalap (WWF) jelentése. Eszerint a felsorolt dolgok nem csak drágábbak lesznek, de nehezebben elérhetőek is.
Több százezer ember évtizedekig tartó megfigyeléséből kiderült, hogy a rendszeres kavézás lényegesen csökkenti a halálozás kockázatát, ráadásul egyetlen rossz szokás kerülésével még sokkal jobbak az esélyeink.
Várhatóan drágulni fog az automaták által kiadott kávé és szendvics, miután jövő nyártól az élelmiszer-automaták forgalmáról is online kapcsolattal kell adatot szolgáltatni az adóhatóságnak – írta a Népszabadság.
A koffein jótékony hatását fokozhatja, ha egy nagy bögre teát is fogyaszt kávéja mellé - állítja egy kutatás.
Egy évtized múlva olyan hiány alakulhat ki a kávé piacán, ami az égbe lökheti a világ kedvenc serkentőjének az árát. Nehéz reggelek jöhetnek.
Minden úgy kezdődött, hogy egy kiömlő presszókávé foltjába valaki belelátott egy szörnyecskét. Mára e folt-lényeknek óriási rajongótábora van a neten.
Négy egyszerű, bárki számára kivitelezhető trükköt bevetve kávé nélkül is éberebb lehet lenni napközben. Ha rendszeressé teszi őket, nem kell mindenáron koffeinhez jutnia, hogy ébren tudjon maradni.
Napi legalább négy csésze kávé elfogyasztása csökkentheti a vastagbélrák kiújulásának kockázatát – derült ki az amerikai Dana-Farber Rákintézet nagyszabású tanulmányából.
Reneszánszát éli a kávézás. Bár sokaknak még mindig az íz és a koffein a legvonzóbb egy csésze kávéban, egyre többen vannak a kávésznobok, akiknek az egészen apró részletek is fontosak, és bár megmosolyogtató néha a borhoz hasonló, „elöl dió, hátul málna” kóstolgatás és cuppogás, legalább jót tesznek a gazdaságnak.
Reggel a szemét sem tudja kinyitni kávé nélkül? Ez csak illúzió, kiderült, hogy mindent rosszul tudtunk a kávézásról, és azokban zizeg a legeredményesebben a koffein, akik nem azonnal az ébredés után öntik magukba a feketelevest.
Ha nem is a július 4-én tartott Függetlenség Napjával egyidős az amerikaiak kávémániája, az Egyesült Királyságtól való függetlenedéssel némileg összefügg a filmekből oly jól ismert szokásuk : lehetőleg egy bögre kávéval jönnek-mennek.
Míg egy átlagos napon észrevétlenül fél és egy liter körüli folyadékot párologtatunk el a bőrünkön keresztül, addig kánikula idején verejtékcseppek formájában ennek többszöröse távozik. Most öt egyszerű, de nagyszerű tippet ajánlunk izzadás ellen.
Egyértelmű, hogy az unásig posztolt instagramos ételfotók kora lejárt, de kérdés, hogy mi jön gondosan megkomponált rántott hús, rizs, kovászos uborka csendéletek, esztétikai magasságokba emelt csirkepaprikások és a tányéron az aranymetszés szabályai szerint elhelyezett szalámis szendvicsek és paprikák után. A szelfi is meghaladottá vált volna? Nem egészen, mert a legújabb instagramos őrülettel egyszerre kiélhetjük a gasztrofotó és a szelfimegosztó vágyunkat.
Nem kell feltétlenül borsznobnak vagy sommeliernek lenni, hogy baráti társaságban végigkóstoljunk féltucat palack bort, és képesek legyünk beazonosítani egy vörösborban bizonyos gyümölcsöket, vagy azt, hogy mennyire savas, telített és így tovább. Próbálja ugyanezt megcsinálni valaki kávékkal, és garantáltan úgy fognak rá tekinteni, mint egy csodabogárra. Pedig a kávékóstolás, vagy a cupping nemcsak egyre többek munkájához tartozik, de kinyitja a világot a hétköznapi kávékedvelők előtt is.
Öt presszókávé még nem jelent egészségügyi kockázatot az átlagos népesség körében – vélik a koffein biztonságával kapcsolatos európai tanulmány szerzői.