szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközi csokoládévilág térképén ott a helye egy angyalföldi csokoládémanufaktúrának. A szakma és persze az édesszájú fogyasztók lesik, hogy mi lesz a következő nagy dobása.

Február első hétvégéjén a Salon du Chocolat keretében még Brüsszelben mutatták be a termékeiket, a múlt hétvége már Milánóban érte őket. S a kettő között azért a Valentin-napi meglepetésről sem feledkeztek meg, a bergamottos szicíliai citrusívek venezueliai csokoládéba mártózva kínálkoztak. De az angyalföldi cég igazi nagy durranása most a „mogyoró a négyzeten”.

©

„Az új, immár nyolcadik Raffinée íz megalkotásánál a piemonti mogyorót – amelyet a világ legfinomabbjának tartanak – akartuk még különlegesebbé tenni úgy, hogy az eredeti, jellegzetesen krémes és lágy ízét megőrizzük” – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe alapító-tulajdonosa.

Hosszas kísérletezés után született meg az izgalmas alapanyagokból összeálló új „raffinéria”: a Valrhona különleges tejcsokoládéja és az őrölt etióp Harrar arabica kávé lépett frigyre. A krémes csokoládémasszát „sűrítik” a 2000 méterrel a tengerszint felett termő, különösen édes, rendkívül intenzív Harrar kávé őrleményével, majd ebbe a kivételesen gazdag ízvilágú fürdőbe mártózik meg a piemonti mogyoró.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!