#környezetbarát












A multicégek kizöldülése nem csak a környezetet védi, a hatékonyságon is javít
 

A multicégek kizöldülése nem csak a környezetet védi, a hatékonyságon is javít

A világ vezető cégei sorra jelentik be vállalásaikat, hogy miként kívánják mihamarabb jelentősen csökkenteni környezeti lábnyomukat. A multinacionális vállalatok azonban nemcsak vezetőik környezettudatossága, illetve az egyre növekvő társadalmi nyomás hatására térnek át a fenntarthatóságra, hanem azért is, mert a jól előkészített és átgondolt átalakítás a forgalomra és a nyereségre is áldásos hatást gyakorol.



Újfajta tartósítás jöhet a hazai élelmiszeriparban, azt mondják, jobb a mostaniaknál
 

Újfajta tartósítás jöhet a hazai élelmiszeriparban, azt mondják, jobb a mostaniaknál

Miközben egyre nagyobb igény mutatkozik a környezetbarát módon előállított friss élelmiszerekre, a járványkezdete óta felértékelődött a hosszabb távú eltarthatóság szempontja is. Mindkét igényt kiszolgálhatja a nagy hidrosztatikus nyomású eljárás, mellyel hosszabb ideig tarthatók el az ételek, és kevésbé veszítenek tápértékükből, mint a hagyományos tartósító eljárások esetében.

hvg.hu hvg.hu