MTI / hvg.hu Itthon

Szijjártó: Amerika még meg is dicsért minket

Azok után, hogy az Egyesült Államok elnöki szinten bírálta Magyarországot, és több hazai kormányközeli személyt kitiltottak az USA-ból, Szijjártó Péter Washingtonba látogatott, és beszámolója alapján azt hihetnénk, hogy ha volt is némi vita a két fél között, azt villámgyorsan elsimították. Azt is elmondta, hogy Magyarország nem fogadja el, hogy megkérdőjelezzék demokratikus elkötelezettségét. Viszont Afganisztánért megdicsértek bennünket.

hvg.hu Itthon

Ismert fideszes üzletembereket tiltottak ki az USA-ból

Tíz magyar magánszemély beutazási engedélyét vonta vissza az Egyesült Államok – értesült az atv.hu. Az egyik érintett üzletember a portálnak azt mondta, legalább két másik személy is ismert üzletember, és három NAV-os is szerepel a tíz személy között. A 444.hu közben azt írta, a kormánynak közvetlenül is dolgozó személyek több esetben is megpróbáltak kenőpénzt szerezni amerikai nagyvállalatoktól, ilyesmi állhat a mostani ügy hátterében. Ők úgy értesültek, hogy Habony Árpád is a kitiltottak között van, Habony ügyvéd útján cáfolt.

MTI Itthon

Orbán zsidóbérencezésre panaszkodott Washingtonba küldött levelében

Az antiszemitizmus magyarországi központja egy olyan hírportál, amely a magyar kormány föllépése elől az Egyesült Államokba menekült, s onnan végzi gyalázatos tevékenységét – írta Orbán Viktor kormányfő a washingtoni kongresszusnak küldött válaszlevelében, amelyben arra kérte a címzetteket, hogy szüntessék meg az Amerikából támogatott antiszemita provokációt.

MTI Vállalkozás

Magyar-amerikai szabadalmi megállapodást írtak alá

A magyar Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala (USPTO) vezetői megállapodást írtak alá csütörtökön azzal a céllal, hogy gyorsabbá és egyszerűbbé váljon a két ország között a szabadalmak elismerése.

Szegő Iván Miklós Világ

Bajnairól beszélt, nem Orbánról az amerikai nagykövet

Rendkívül fontos az Egyesült Államoknak az Európával fenntartott viszony, ez a sarokpontja a világ más részeihez fűződő amerikai kapcsolatoknak is – mondta pénteki beszédében Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. A diplomata a CEU, a Közép-Európai Egyetem épületében adott elő, illetve válaszolt a hallgatók, a hallgatóság kérdéseire is.

1 2

A címlapról ajánljuk