Vándor Éva Élet+Stílus

Van, ahol szégyen, ha nincs nő vezető pozícióban

A példaképek azért vannak, hogy lássuk magunk előtt: meg lehet csinálni – vallja Ausztrália első női külügyminisztere. Julie Bishop nem ismer olyan politikust, aki azért akarna egy posztot, mert nő, és úgy gondolja, minden nő azt szeretné, hogy a tehetségét, az értékeit ismerjék el. Az ausztrál külügyminisztert budapesti látogatásán kérdeztük.

Daczi Dóra Én és a Cégem

"Ha nem tudom elmondani 30 másodpercben, elvesztem" - a tévéből az energiapiac nagyágyúi közé

Pánczél Andrea, az egyetlen magyar energetikai kommunikációs cég tulajdonosa az iparág zárt világáról, női vezetőkről, a Tesláról és az LNG játszmaformáló erejéről. A hvg.hu sorozatának szereplői olyan üzletasszonyok, akik beengedtek a lakásukba, megmutatták, hol élnek, és közben életükről, munkájukról mesélnek.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Világszám: nő lett a GSK első embere

A világ 25 legnagyobb gyógyszercégének élén még soha nem áll nő. Ez a „hagyomány” megtörik, ugyanis a GlaxoSmithKline, a szektor legnagyobbjai közül elsőként, nőt nevezett ki a vállalat élére.

HVG Extra Business Business magazin

Kik a nők legnagyobb ellenségei a munkahelyen?

Tényleg olyan rosszul bánnak egymással a nők a munkahelyen? - teszi fel a kérdést Sheryl Sandberg Facebook-vezető a New York Timesban, majd egy kutatóval közösen megpróbál a sztereotípiák mögé látni.

hvg.hu Itthon

Orbán elmondta, miért nem tud elképzelni sem női minisztert

A karaktergyilkosságokra épülő magyar belpolitikát a nők nehezen bírnák – mondta a miniszterelnök egy zárt, kötetlen beszélgetésen tavasszal. Szerinte a jelenlegi női államtitkárokon nem is érezni annyira, hogy nagyon törekednének az első vonalba, bár utalt rá, hogy Czunyiné azért megállná a helyét.

hvg.hu Én és a Cégem

Nők hozzák a pénzt a magyar cégeknél

Magyarországon a cégvezetők 32 százaléka nő, de ami még ennél is érdekesebb, hogy ahol a vezetőségben nő is dolgozik, ott 25 százalékos a tőkemegtérülési mutató, ahol pedig csak férfi van ott mindössze 9 százalék ez az arány.

Lukács Andrea Plázs

Mi lett volna, ha nők játsszák a brazil-németet?

Sikeres nők segítenének a sikerre vágyó nőknek, hogy boldoguljanak a férfivilágban. Egy illusztris mentorcsapattal induló vállalkozás nem olcsóért vállalja, hogy kezelésbe veszi a vezetésre termett nőket, de van egy kis bibi.

hvg.hu Én és a Cégem

Ezért érezte szörnyen magát a Facebook női topmenedzsere

A június 14-i Jobline Női Karriernap egyik előadása Sheryl Sandberg Dobd be magad! című sikerkönyvének legfőbb üzeneteiről szól. A Jobline a Facebook második emberével e-mailben készített interjút. Sandberg többek között arra válaszol, egy női csúcsvezető hogyan tud egyensúlyozni a munka és a magánélet között, miként éli meg a kudarcokat, és mit üzen a karriert építő magyar nőknek.

hvg.hu Vállalkozás

5 meglepő dolog, amitől megjön a nők önbizalma

Mi a köti össze az IMF vezérigazgatóját, a hadiipari multi vezetőjét, a tábornokot, a kosarassztárt és a világhírű agykutatót? Valamennyien sikeres nők, akik pályafutásuk során megtanulták, hogyan fejlesszék az önbizalmukat, ami átsegíti őket karrierjük nehéz pillanatain.

MTI Karrier

Kemény intézkedéssel segítik a női vezetőket Németországban

Németországban női kvóta bevezetéséről állapodtak meg a koalíciós tárgyalásokon, a konzervatív CDU/CDU és a szociáldemokrata SPD elképzelése szerint a tőzsdén jegyzett vállalatok felügyelőbizottságában legkevesebb 30 százalékra kell emelni a nők arányát. Jelenleg a német cégek felügyelőbizottságában átlagosan 12 százalék a nők aránya.

Lukács Andrea Plázs

Jobb lenne a világ, ha nők irányítanák?

Nemcsak a társadalom, hanem maguk a nők is gátakat emelnek önmaguk elé: visszafogják magunkat, önbizalom-hiányosak, háttérbe húzódnak. A Facebook második embere szerint ez is közrejátszik abban, hogy kevés a női vezető. Sheryl Sandberg a nők hatalomváltásáról szóló, Lean in című könyvének magyar kiadása, a Dobd be magad! a napokban jelent meg. Ebből az alkalomból mesélt a hvg.hu-nak az őt ért kritikákról, hogy mire neveli a gyerekeit, és hogy tud úgy kampányolni a nők egyenjogúságáért, hogy közben 30 millió dollárt keres évente.

1 2

A címlapról ajánljuk