#sörfőzés









Tudja, hogy szüretelik a komlót? Mi elmentünk megnézni
 

Tudja, hogy szüretelik a komlót? Mi elmentünk megnézni

A szüreti mulatsághoz a bort kapcsolja a magyar, de van olyan ország, ahol ez nem ilyen egyértelmű. A sör alapanyagának számító komlót is lehet kézzel szedni, még ha a legtöbb ember azt sem igazán tudja, hogy néz ki ez a növény. Mi sem, ezért elmentünk szüretelni Válra, ahol két kisüzemi sörfőzde nevelgeti a sör fűszerének tartott komlót.

Varga Szabolcs Varga Szabolcs

Sörgyári praktikák: az olcsóbb sörök plusz enzimekkel készülnek
 

Sörgyári praktikák: az olcsóbb sörök plusz enzimekkel készülnek

A magyar sörgyárakban is ipari enzimeket használnak a főzéshez, amit azonban a szakma nem tart aggályosnak, sőt, a fogyasztói igényekkel magyarázzák. Nagyobb baj, hogy a magyar sörökön általában nincs feltüntetve a szárazanyagtartalom, amiből következtetni lehetne a sör minőségére. Sokszor a prémium sörnek hitt sörökről is kiderül, hogy például kukoricadara az alapanyaga, az importsörökről pedig, hogy nálunk más recept alapján készül, mert úgy olcsóbb. Bár a gyártók szerint a kukoricasör nem ördőgtől való, tény: a minőségről idehaza a fogyasztó csak az ár alapján tud tájékozódni.

Varga Szabolcs Varga Szabolcs


Ismét gyűlik a pénz a világhódító magyar sörgépre
 

Ismét gyűlik a pénz a világhódító magyar sörgépre

Megkezdődött az automata otthoni sörfőzőgép gyártása, amelyre a világ minden pontjáról érkeztek megrendelések. Ennek örömére a Brewie újra elindította közösségi finanszírozási kampányát, így jövő hét szerdáig, még az ön darabja is felkerülhet a futószalagra.

hvg.hu hvg.hu