Másfélszer több egyszer használatos csomagolóeszköz fogyott a koronavírus miatt
Csak az elviteles dobozok forgalma a duplájára nőtt az elmúlt hónapokban.
Csak az elviteles dobozok forgalma a duplájára nőtt az elmúlt hónapokban.
Az elmúlt két hónap a kézműves főzdéket is rosszul érintette.
Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke szerint a katonaság tartalékos állományának bővítése is segíthetne a munka nélkül maradt embereken.
Drágább és nem is feltétlenül "zöldebb" a lebomló csomagolás.
Még mindig gond a munkaerőhiány, a hatóságok pedig sokak szerint túl szigorúan büntetnek.
Dohányzó és nemdohányzó pártvezetők csaptak össze, nyert az, aki nem tud leszokni a cigiről, így jövő májustól mégsem vezetik be a teljes dohányzási tilalmat az osztrák vendélátóhelyeken.
Kata és Imre üzleti terv nélkül, vállalkozói hedonizmusból, minden megspórolt pénzüket kockára téve vágott bele a budapesti kalandba. Pedig mindenki megpróbálta őket erről lebeszélni.
A vendégeknek többet kellene fizetniük az éttermekben, ha bevezetnék a kötelező szervizdíjat, de a dolgozóknak sokkal többre van szükségük ahhoz, hogy ne nézzenek külföldi munka után.
A spanyolországi Gironában működő, három Michelin-csillagos El Celler de Can Roca 60 fős személyzetéhez hetente jön a terapeuta.
Ránézésre minden úgy néz ki, mint egy körúti csirkehúsos helyen, csak a csirkehúst szejtánnal pótolják.
Egyes számítások szerint akár százezer ember is hiányozhat a hazai szállodaiparból. Lehet, hogy ez túlzás, de tény, hogy egyre nehezebben tudják kiszolgálni a vendégeket.
Ha szerencséje van, havi 60 ezerért már mérheti is a fináncoknak a virslit, a meleg szendvicset, kakaós csigát, a szőke kólát, sőt a sört és a bort is.
Lassan teljesen elfogynak a szakképzett pincérek és szakácsok a Balaton mentén a vendéglőkből, a csárdák és bisztrók már egymás dolgozóit vadásszák le. A jelenség nem új, de idén minden korábbinál súlyosabb, és már a forgalom is csökken ahhoz képest, amennyi vendéget kiszolgálhatnának. Lassan már tényleg csak diákok dolgoznak a tó környéki vendéglátásban?
Kipróbáltuk, milyen a fesztiválozós, vendéglátós munka a Sziget Fesztiválon. Éppen a nyár egyik legmelegebb napján mentünk egy hamburgereshez dolgozni, kemény volt.
A vendéglátósokhoz érkezett a Szép-kártyák keretének 70 százaléka, és 2019-ben is jobban fognak járni velük, mint a szállásadók.
Pocsék fizetés, rengeteg munka, és tolonganak a jelentkezők.
A 42 hektáros sziget 36 bungalójának és 36 ingatlanjának energiaszükségletét napelemek biztosítják majd. A konyhán helyi halászoktól és földművesektől származó ételt szolgálnak fel és tilos lesz a vendégeknek tech-cuccokat és PET-palackot hozniuk magukkal. Bár egyelőre nem tudni, menyibe fog kerülni egy éjszaka, a The New York Times szerint nem lesz olcsó.