#étkezés



Némi odafigyeléssel Ön is elkerülheti az aranyeret – tippjeink!
 

Némi odafigyeléssel Ön is elkerülheti az aranyeret – tippjeink!

A 21. századi ember életmódjának számos előnye, ugyanakkor rengeteg hátránya is van. Minden elérhető szinte karnyújtásnyira, de épp ennek a kényelemnek köszönhetően sok kellemetlen, adott esetben súlyos betegségnek is ki vagyunk téve. Annak érdekében, hogy ezeket elkerüljük – legyen szó szív- és érrendszeri problémákról vagy épp az aranyérről – csak néhány alapvető dologra kell odafigyelnünk, amelyek akár a napi rutinunk részévé is válhatnának.


Kajakomák - Tippek munkahelyi jó evéshez
 

Kajakomák - Tippek munkahelyi jó evéshez

Az egyik emlékezetes reklámban az elfoglalt üzletasszony mindig rohan, épp csak bekap valamit – míg a menet­rendszerűen fellépő gyomorproblémák miatt végre megvilágosul, és megfelelő bélflórát tartalmazó joghurt fogyasztásával billenti helyre belső állapotait. A kapko­dás és a rendszertelenség tényleg nem válnak előnyére a szervezetünknek, de a napközbeni étkezés megtervezése, összeállítása valóban nem egyszerű feladat.

HVG Pszichológia 360 HVG Pszichológia 360



Hasbeszélő: Francia konyha és némi didergés a Vízivárosban
 

Hasbeszélő: Francia konyha és némi didergés a Vízivárosban

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Vízivárosban hárítottuk a karácsonyt.

GyéZsé GyéZsé

A sok ülés nem tesz jót az aranyérnek, pláne nem az ünnepek idején
 

A sok ülés nem tesz jót az aranyérnek, pláne nem az ünnepek idején

A karácsonyról általában senkinek sem az aranyér jut először az eszébe, noha ilyenkor fokozottan érdemes figyelnünk az egészségünkre. A december az ünnepi készülődésről és a rengeteg finomságról szól, ami megterhelheti a szervezetünket, ráadásul annál, aki ülőmunkát végez, és esetleg az ünnepek alatt sem tud pihenni, tovább nőhet az aranyér kockázata. A lényeg a kiegyensúlyozott táplálkozás és a testmozgás.


Hasbeszélő: Különös uzsonna a Tabánban egy rekedt kakassal
 

Hasbeszélő: Különös uzsonna a Tabánban egy rekedt kakassal

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Tabánban, az Attila úton.

GyéZsé GyéZsé


Hasbeszélő: Hétköznapi dolce vita egy szicíliai bisztróban, Budán
 

Hasbeszélő: Hétköznapi dolce vita egy szicíliai bisztróban, Budán

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Máriaremetén jártunk, "az olasznál".

hvg360 hvg360


Hasbeszélő: Modern magyaros fogások egy régi-új klasszikus helyen, a Stefánián
 

Hasbeszélő: Modern magyaros fogások egy régi-új klasszikus helyen, a Stefánián

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Zuglóban, a Szaletlyben jártunk.

GyéZsé GyéZsé




Hasbeszélő: Egy Hely, igen, nagybetűs, a Vízivárosban, a Vár alatt
 

Hasbeszélő: Egy Hely, igen, nagybetűs, a Vízivárosban, a Vár alatt

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen Vízivárosban jártunk, a Vár alján.

GyéZsé GyéZsé

Kösz, jól #2:
 

Kösz, jól #2: "A baktériumainkat etetjük és ők etetnek minket"

Mi az a mikrobiom és mi a kapcsolata az egészségünkkel? Miért kell ezzel foglalkozni? Miért jó ötlet a koplalás és miért kulcsélelmiszer a nyers zöldség? Legyen-e dietetikusunk? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Dr. Schwab Richárd gasztroenterológussal és Dr. Tkacsik Márta elméleti matematikussal, a Patikakert Ökogazdaság alapítójával.

hvg.hu hvg.hu