szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindkét tettét megmagyarázta a Blikknek. Elismerte, néha elönti a düh, de szerinte egyik eset sem egészen úgy történt, ahogyan az elterjedt.

Lekéste a 4-es metrót egy férfi, ezért azt mondta a diszpécsereknek, hogy két gyerek esett a sínekre, az illetékesek pedig leállították a metró forgalmát. A Blikk elérte B. Jusztint, aki ellen azóta a rendőrség is eljárást indított közérdekű üzem megzavarása miatt. Azt mondta:

el kellett volna érnem a metrót, hogy még zárás előtt eljussak a Móricz Zsigmond körtéri postára. Elöntötte a gőz az agyamat, azt gondoltam, ha jelzem a diszpécsernek, egyszerűen leállítja a metrót, felszállok és nem kések el. Végül nem az én metrómat, hanem egy a másik irányba induló szerelvényt állítottak le. De nem mondtam semmi olyat, hogy ember került volna a pályára. Szerintem ezt félrehallhatták, vagy azért találták ki a BKV-sok, hogy fedezzék magukat, amiért tévedésből megállítottak egy másik szerelvényt, és áramtalanították a pályát.

A férfi azt is elismerte, nem ez az első eset, amellyel a médiát is bejáró afférba keveredett a BKV alkalmazottaival, és ezáltal a rendőrséggel is. Elismerte, hogy ő volt az, aki 2017 novemberében összeverekedett egy trolivezetővel, de szerinte az sem úgy történt, ahogy akkor az a hírekben megjelent.

Azt írták, hogy égő cigarettával akartam felszállni. Pedig a cigit eldobtam, a vezetőnek a nálam lévő ételhordóval volt kifogása, hogy beszennyezem vele az trolit. Korábban is rendszeresen volt szóváltásunk, és olyankor leszálltam. De legutóbb valami elpattant, csak azért is fel akartam szállni. A vezető nekem esett, hogy megakadályozzon. Védekezés közben ütöttem meg véletlenül.

Mondta most a férfi. Hozzátette, néha elönti a düh agyát, és olyankor hajlamos olyasmit tenni indulatból, amit nem gondol végig. De nem akar több balhét, ígéri, szakembertől kér segítséget, hogy felnőttként végre megtanulja kordában tartani az indulatait. 2001-ben az NLcafé is írt B. Jusztinról (a Blikk szerint a két személy ugyanaz), akiről szülei akkor azt mesélték, hogy zseni, és már kétévesen írni és olvasni tudott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

Erdő Péter: A járvány alkalom a megtérésre

Erdő Péter: A járvány alkalom a megtérésre