szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy krétai étteremben nyelhetett nagyon félre egy férfi, aki elkezdett fuldokolni. A tulajdonos odarohant hozzá, és úgynevezett Heimlich-manővert alkalmazva megmentette a vendégét. Az egy amerikai orvosról elnevezett technika lényege, hogy a fogást elvégző a fuldokló mögé állva két kezét összekulcsolja a másik hasának felső részén, és a kezeit hirtelen hátra és felfelé rántva összepréseli a tüdőt, hogy az így megnövekedő légnyomással próbálja kiszabadítani a félrenyelt szálkát, vagy egyéb tárgyat.

Az életmentő étteremtulajdonos, Vasilis Patelakis közzé is tette a május 24-én történt esetről készült drámai videót, azzal a céllal, hogy a minél többen lássák és tanulják meg ezt a sürgősségi beavatkozást.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Magyarországra költözik a szerb foci

Magyarországra költözik a szerb foci

43 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon

43 új koronavírus-fertőzöttet találtak itthon