szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eddig csak emailben kapták meg a dokumentumokat, de azokon nincs pecsét és az nem hivatalos.

Megkapta végre papíron is a Magyar Úszószüvetség Dél-Koreából a Kenderesi Tamás zaklatási ügyét lezáró bírósági végzést, így már össze tud ülni a fegyelmi bizottság, hogy megtárgyalja az ügyét.

A Nemzeti Sportnak az úszószövetségtől úgy nyilatkoztak, hogy a jövő hétre össze is hívtak a fegyelmi bizottságot, ám Kenderesi Tamás meghallgatásának időpontja még kérdéses.

Emialben egyébként már október közepén megkapták az iratokat, de az alapján nem tudták összehívni a fegyelmi bizottságot. Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke arra hivatkozott, hogy a dokumentum az ott használatos nyelvi írásmód szerint fogalmazódott, ráadásul e-mailben érkezett, így nem lehet hivatalosnak tekinteni.

Akkor a Külgazdasági és Külügyminisztérium jelezte Szöulnak, hogy a végzés elektronikus levél formájában nem helyettesítheti a pecséttel ellátott és a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formájú végzést, amit ajánlott levélben kell postázniuk a sportolónak, belátásuk szerint pedig másolatban a Magyar Úszószövetségnek.

Ahogy megírtuk, az olimpiai bronzérmes úszót szexuális zaklatással vádolták meg, mert – elmondása szerint – egy éjszakai szórakozóhelyen hozzáért egy 18 éves táncosnő fenekéhez. Kenderesi azt elismerte, hogy „talán meggondolatlan mozdulatot tett”, de visszautasította, hogy szexuális zaklatást követett volna el.

Az eset után Wladár Sándor a hvg.hu-nak arról beszélt, hogy amint hazaér, berendeli Kenderesit meghallgatásra, azt követően pedig eldönti, hogy a fegyelmi bizottság elé állítja-e vagy sem. „Kilencven százalék, hogy igen” – mondta akkor. Azt is kijelentette, hogy „amint hazajön, részletes tájékoztatást fogunk adni, Kenderesi Tomi is kommunikálni fog.” Később az elnök máshol úgy nyilatkozott, hogy azután állnak újra a nyilvánosság elé az ügyben, amikor megérkeznek a hivatalos papírok Dél-Koreából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Környezetbarát lesz a felújított Lánchíd közvilágítása

Környezetbarát lesz a felújított Lánchíd közvilágítása

Minél fiatalabb valaki, annál inkább zavarja a klímaváltozás

Minél fiatalabb valaki, annál inkább zavarja a klímaváltozás

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”