szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az úszót egy 18 éves nő vádolta meg szexuális zaklatással. Kenderesi ezt tagadja, de elismeri, hogy meggondolatlan mozdulatot tett. Az úszó 10 napig biztosan nem hagyhatja el Dél-Koreát.

Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem

- nyilatkozta a szexuális zaklatással megvádolt Kenderesi Tamás. Azt mondja, megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsított mindvégig. A rendőrségen közölték vele, hogy az esetről felvételt készített egy biztonsági kamera, ezt azonban nem mutatták meg neki, de abban bízik, hogy az alapján bebizonyosodik ártatlansága.

Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik.A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom.

Hírügynökségi jelentések szerint egy 18 éves lány hívta ki a rendőrséget szexuális zaklatás miatt. A rendőrök az éjszakai klubban vasárnap hajnali fél 4 körül őrizetbe vették és kihallgatásra vitték Kenderesit, akit azóta elengedtek. Kenderesi visszatérhetett a sportolói faluba, viszont Dél-Koreát 10 napig nem hagyhatja el. Soós Csaba szövetségi kapitány szerint úgy tűnik, Kenderesi nem velük megy haza, így a nagykövetséghez közel foglaltak neki szállást.

Bár Kenderesi nem látta a felvételt, a magyar küldöttség csapatvezetője igen. A hvg.hu szövetségi forrásból úgy értesült, a videón látottak egybevágnak azzal, ahogy Kenderesi leírta saját történetét az esetről. A Magyar Úszószövetség közleményben reagált, azt írták, a nagykövetséggel együttműködve mindent elkövetnek annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak. Egyelőre Kenderesit megilleti az ártatlanság vélelme, de ha bebizonyosodik vétkessége, a fegyelmi bizottság elé kerülhet az ügye.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerikai kutatók: egy rák ellen használt kísérleti gyógyszer a koronavírus ellen is hatásos lehet

Amerikai kutatók: egy rák ellen használt kísérleti gyógyszer a koronavírus ellen is hatásos lehet

77 szegedi egyetemi tanár írta alá a Színművészetit támogató nyilatkozatot

77 szegedi egyetemi tanár írta alá a Színművészetit támogató nyilatkozatot

Kiszivárgott gyári fotók: íme a szerdán debütáló új BMW M3 és M4

Kiszivárgott gyári fotók: íme a szerdán debütáló új BMW M3 és M4