szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szexuális bűncselekményekkel, köztük nemi erőszakkal megvádolt producer többször megsértette az óvadék feltételeit.

Az ügyészség Harvey Weinstein óvadékának ötmillió dollárra emelését javasolta pénteken, mert a szexuális erőszak miatt bírósági tárgyalását váró hollywoodi producer többször is megsértette az óvadék ellenében ideiglenesen szabadlábra helyezés feltételeit, számos alkalommal nem viselte az elektronikus nyomkövetőt, amikor elhagyta otthonát.

Joan Illuzzi, kerületi ügyészhelyettes az ileltékes manhattani bíróságon pénteken rendezett meghallgatáson terjesztette elő indítványát. A meghallgatáson megjelent Weinstein is, aki szemmel láthatóan nem volt túl jó bőrben, többször is támogatni kellett.

©

Donna Rotunno, a producer ügyvédje cáfolta, hogy a vádlott szándékosan hagyta volna otthon a nyomkövetőt. Műszaki problémákra, lemerült elemekre hivatkozott, és azzal érvelt, hogy védence ilyen alkalmakkor soha nem próbált megszökni. Hozzátette azt is, hogy minden egyes bírósági meghallgatáson pontosan megjelentek.

Az illetékese bíró elnapolta a döntéshozatalt jövő hétre.

Az ügyészség öt szexuális bűncselekmény, köztük szexuális erőszak miatt emelt vádat a producer ellen. A 67 éves Harvey Weinstein ártatlanságát hangoztatja, tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna a mintegy 70 nőt az elmúlt évtizedekben, akik ezzel megvádolták, és azt is tagadta, hogy 2006-ban és 2013-ban helytelen szexuális közeledést tanúsított volna két nő ellen. Minden esetről azt állította, hogy a szexuális közeledés és az aktusok kölcsönösek voltak és közös megegyezésen alapultak.

A Weinstein-ügy tárgyalását 2020. január 6-án kezdik meg. Ha elítélik az egykori sztárproducert, életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya 2017-ben robbant ki. A befolyásos hollywoodi producer bukása indította el a MeToo-mozgalmat, amelynek során nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatást követtek el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!