szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szülei azt hitték, már soha nem találják meg az elveszett darabot.

Két éve tűnt el egy darab a most hétéves, Új-Zélandon élő Sameer Anwar Legójából. A kis Sameer szülei aggódni kezdtek, miután a kisfiú azt mondta, hogy az orrába feldugta a Lego-darabot, de miután az orvos sem találta, így eltávolítani sem tudta, a gyereknek pedig nem fájt semmije, végül megnyugodtak, és elfelejtették az incidenst.

A kisfiúnak azóta sem volt semmilyen, Lego-darabbal kapcsolatos panasza – mesélte az édesapja a The Guardiannek. Nemrég azonban megtörtént az „elképzelhetetlen”. A szülők elmondása szerint a gyerek nagyon lelkes lett egy tányér rózsaszín cupcake-től, ezért föléjük hajolt, és véletlenül beszippantott néhány morzsát – legalábbis a szülei ezt hitték. Az orra azonnal fájni kezdett, ezért az édesanyja segített neki, hogy alaposan ki tudja fújni. Csakhogy morzsák helyett a két évvel ezelőtt eltűnt Lego-darab bukkant elő.

A kis Sameer a The Guardian cikke szerint továbbra is nagy rajongója a Legónak. A szülők még nem döntötték el, hogy mit csináljanak a két év után előkerült darabbal, de felvetődött – nyilván viccesen –, hogy esetleg „egy múzeumnak adományozzák”.

A gyerekek előszeretettel dugnak az orrukba és a szájukba különböző tárgyakat. Orvosok egy csoportja ezért néhány éve a szülők megnyugtatására elvégzett egy kísérletet: 10-szer 10 milliméteres Lego-darabokat nyeltek le, hogy kiderítsék, mennyi idő alatt halad át a tápcsatornán. Átlagosan 1,7 nap jött ki.

(Képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ekkora most a törlesztője egy másfél milliós személyi és egy 10 milliós lakáshitelnek

Ekkora most a törlesztője egy másfél milliós személyi és egy 10 milliós lakáshitelnek

A Facebook lesz az új közellenség?

A Facebook lesz az új közellenség?

Az Ab-nek döntenie kell az abortusztörvényről és vihart kavarhat

Az Ab-nek döntenie kell az abortusztörvényről és vihart kavarhat