szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Főleg a madarakat hallgatta a kertjében.

Arról már milliók értesültek, hogy Sir David Attenborough csatlakozott az Instagramhoz, most az is kiderült, hogy a 94 éves természettudós és nagy utazó mivel töltötte a karantént. Attenborough abból az alkalomból adott interjút a BBC-nek, hogy a Netflixen debütál az A Life on Our Planet című filmje, illetve megjelenik az azonos című könyve.

Az interjúból kiderült, hogy a lezárások időszaka viszonylag fájdalommentesen telt számára, amiben szerepet játszott, hogy van egy kertje, ahol rengeteg időt töltött a madarak hallgatásával. Attenborough szerint sok ember meglepődhetett, hogy milyen nagy örömet okoz megfigyelni a természetet.

Attenborough nagy reményeket fűz az instagramos jelenlétéhez – amellyel múlt héten megdöntötte Jennifer Aniston rekordját – különös tekintettel a fiatalok érdeklődésére. „Ez az ő világuk, és az ő jövőjük. Én már nem leszek itt, ők igen. És ha nem győzzük meg őket arról, hogy ez (a bolygó jövője -a szerk.) fontos, csak vesztegetjük az időnket – mondta. – Kiváltságosnak érzem magam, hogy meghallgatják egy ilyen öreg figura mondanivalóját.”

David Attenborough egyébként a napokban a Cambridge-ékkel nézte meg a filmjét. A közös mozizást, amelyen Vilmos hercegen és Katalin hercegnőn kívül a gyerekek is részt vettek, alaposan dokumentálták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb európai ország csukta be az ajtót a Huawei előtt

Újabb európai ország csukta be az ajtót a Huawei előtt

Kihátrált a DK a népszavazási kezdeményezéséből

Kihátrált a DK a népszavazási kezdeményezéséből

Így keringőzik több ezer daru a Hortobágy felett – videó

Így keringőzik több ezer daru a Hortobágy felett – videó