szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Barcelona egyik városrésze lett 2020 legjobb környéke a Time Out listája szerint. Magyar hely nincs a 40-es listán, egyedüliként Prágát ajánlják a környékünkről.

A Time Out magazin évről évre közzéteszi a világ legjobb környékeinek listáját – nem egyes városokat rangsorolnak itt, hanem utcákat, negyedeket. A magazin kérdőívét idén 38 ezren töltötték ki, ehhez jöttek hozzá a szerkesztők és szakértők véleményei, így állt össze a 2020-as lista.

Ez alapján a világ legmenőbb környéke a barcelonai Esquerra de l'Eixample. Az indoklás szerint más helyzetekben az Eixample városrész másik felét szokták kiemelni, ahol több a luxusbolt és a turistacsalogató építészeti látványosság, most azonban a járvány miatt a lakóövezeti rész lett a fontosabb. Ezen a városrészen szerveztek erkélybulikat a lezárás alatt, és létrehoztak egy saját hálózatot, hogy a leginkább rászorulókat támogassák.

A lista második helyére Los Angeles belvárosa lett, a harmadik pedig Hong Kong Szamszöüpou nevű kerülete. A barcelonai győztes mögött a második legjobb európai hely Berlin központjából Wedding, a Top 10-be Európából ezen kívül Glasgowból Dennistoun és a párizsi Haut-Marais került be. Kelet- és Közép-Európa legmenőbb helyének a lista 12. helyezettjét, a tallinni Kalamaját választották meg, a közvetlen környékünkről pedig egyedül a prágai Holesovice került fel a 40-es listára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!