szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az országos tiszti főorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján mondta el, hogy mennyire örül a zenész gyógyulásának.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Majkáról is szó esett (bár nem nevesítették), miután a Nógrád Megyei Hírlap arról érdeklődött, hogy milyen karanténszabályok érvényesek rá.

Majka hétfőn 11 nap után elhagyhatta a balassagyarmati kórházat, ahova a koronavírus okozta betegség miatt került és arról számolt be az Instagramon, hogy még mindig pozitív a tesztje.

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, szívből örül annak, hogy javult az "énekes" állapota és hazamehetett.

Szerinte ő az egyik jelképévé vált annak, hogy az egészségügyi dolgozók milyen nagyszerű és megfeszített munkát végeznek.

Müller azt is hozzátette, ha valaki már nem igényel kórházi ellátást, akkor hazamehet. Kórházi kezelés után utánkövetés jön és egyes esetekben előfordulhat, hogy pozitív lesz még sokáig. Az orvos dönthet arról, hogy szükséges-e még karanténban maradnia, illetve ha tünetmentes, akkor a 21. napon egészségesnek minősül.

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Már a települések 91 százalékán van jelen a koronavírus, a szennyvízadatok szerint öt nagyvárosban várható, hogy nőni fog a fertőzöttek száma.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka

Meghalt a csernobili atomkatasztrófa tűzoltásának parancsnoka

Kisiklott és részben az oldalára dőlt egy tehervonat Murakeresztúron

Kisiklott és részben az oldalára dőlt egy tehervonat Murakeresztúron