szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Majka hosszú Instagram-posztban köszönte meg a balassagyarmatiak és az egészségügyi dolgozók segítségét. "A kórházban dolgozókat meg egyszerűen egyenként magamhoz ölelném" – írta.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Majka 11 napig feküdt a balassagyarmati kórház Covid-osztályán, és mint az Instagram-posztjában is elárulja: épp ugyanazt az ágyat nyomta, ahol nem sokkal korábban még a város koronavírussal fertőzött polgármesterét is gyógyították.

Sokan segítettek neki az elmúlt napokban, tartották benne a lelket, de külön említést érdemelnek posztjában a kórház ápolói és orvosai. "A kórházban dolgozókat meg egyszerűen egyenként magamhoz ölelném. Nagyon megnyugtató volt megélni, hogy a sokszor bántott, rúgott egészségügyben ilyen profi emberek dolgoznak. A kórház igazgatója, az igazgatónője, az intenzív osztály vezetője, a nővérek mind nagyon sokat segítettek abban, hogy minél kevésbé érezzem magam elanyátlanodva" – fogalmaz.

Kitért azt intenzíves ápolókra is, akik "talpig 'becsomagolva' lenyomják a 12 órás (!!) műszakot úgy, hogy egyszer veszik le védőfelszerelést!! Egyszer!! 12 óra alatt egyszer el lehet menni enni, inni, mosdóba. Mi egy nap hányszor igazítjuk meg a maszkot? Kicsit iszunk, levesszük, lejjeb húzzuk, ha bezártságérzetünk van, stb. Nekik ez nincs... Felvetted!! Most úgy marad... Rajtam konkrétan egy pánikroham lenne úrrá, miután beöltözöm, és tudom, hogy most ezt minimum 6 óráig meg sem szabad igazítanom. Nagyon nagy tisztelet nekik" – tette hozzá.

November 6-án adtunk hírt arról, hogy Majka elkapta a koronavírust, az elmúlt 18 napban pedig az előadó-tévés személyiség rendszeresen jelentkezett be videoüzenetben a kórházból, hogy állapotáról értesítse a követőit. Egyszer hazaengedték a fia születésnapjára, de újra belázasodott, és elmondása szerint annyira legyengült, hogy az oldalára sem tudott fordulni, kiszáradt, ezért visszament a kórházba.

A kórházból mostanra kiengedték, de továbbra is pozitív a PCR-tesztje.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült, hogy Magyarország is részt vesz a vakcina után járó igazolás tesztelésében

Kiderült, hogy Magyarország is részt vesz a vakcina után járó igazolás tesztelésében

Több ezer hondurasi bevándorló rekedt Guatemalában, összecsaptak a rendőrökkel

Több ezer hondurasi bevándorló rekedt Guatemalában, összecsaptak a rendőrökkel

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját