szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Negyvenezer dollár adomány kerül egy vermonti jótékonysági szervezethez, miután rekordösszegért elkelt egy Bernie Sanders-baba egy eBay-aukción.

A vermonti szenátorról, Bernie Sandersről Joe Biden beiktatásának napján készült fotó még mindig diadalmenetet tart az interneten, a mémeskút egyszerűen kifogyhatatlannak tűnik, újabb és újabb jól sikerült #sitwithbernie mémek kerülnek elő. Ám valószínűleg egyik sem tud annyit pénzt csinálni, mint amennyit a mém horgolt változata, a Bernie Sanders-baba, amelynek a mintáját egyébként bárki megvásárolhatja pár ezer forintért.

©

Egy Tobey King nevű nő pár napja úgy döntött, hogy az eBayen aukcióra bocsátja a saját kezűleg horgolt Bernie-jét, amelynek a kiindulási ára szombaton még csak 99 cent volt. King jótékony célokra akarta fordítani a bevételt, a vermonti Meals on Wheels nevű, idősek és mozgásukban korlátozott emberek melegétkeztetéséről gondoskodó szervezetnek ajánlotta fel a végösszeget. A nemes cél pedig ösztönözte az eBay vásárlóit: kedden már 20 300 dollárnál zárták le az árverést, majd az eBay felajánlotta, hogy 40 ezer dollárra (átszámítva nagyjából 12 millió forintra) kiegészíti az összeget.

Az egyébként is horgolt termékeket készítő Tobey Time Crochet vállalkozás tulajdonosa, King nem véletlenül a Meals on Wheels szervezetet választotta a kedvezményezettjének. Maga Bernie Sanders az egyik legnagyobb támogatója a Meals on Wheelsnek; előző héten a szenátor online kampányboltjában már elkezdték árulni a Sanders ikonikussá vált fotójával ellátott mechandise-termékeket, és a belőlük származó bevétel szintén a segítő szervezethez megy.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A francia védettségi igazolványnál a PCR-teszt is számít

A francia védettségi igazolványnál a PCR-teszt is számít

A járványpénzek is két hullámban érkeztek az egyházhoz – táblázatban a milliárdok

A járványpénzek is két hullámban érkeztek az egyházhoz – táblázatban a milliárdok

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját

Mészárosék fejleszthetik az MLSZ telki edzőközpontját