szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyerek jelenleg nagyszülőknél van, gyűjtést indítottak számára.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Egy 36 éves nő és férje, egy 45 éves férfi is elhunyt koronavírusban múlt szombaton. A házaspárnak egy hatéves kislánya volt, aki árva maradt – írja a Szeretlek Magyarország az elhunyt férfi unokatestvérének beszámolója után.

A portál közölte, hogy az apát még február elsején tesztelték, másnap kapta meg a pozitív eredményt. Amikor még nem tudta, hogy beteg, meglátogatta a szüleit, így ők is megfertőzödtek, és karanténba kerültek. A férfi egy hét múlva légzési nehézséggel kórházba került, majd négy nappal később követte őt a felesége is. Szombaton pár óra különbséggel hunytak el, mindkettőjüknek magas volt a vérnyomása, és túlsúlyosak voltak.

A portál azt írja, hogy a hatéves gyereket a nagyszülőknél helyezték el. Gyűjtés indult neki, a rokon elmondása szerint sokan segítenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot