szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Justin Welby nem igazán támasztja alá azt, amit Meghan Markle az Oprah Winfreynek adott interjúban állított.

Először reagált a canterbury érsek Meghan Markle-nek arra a kijelentésére, hogy a 2018. május 19-ei esküvőjük előtt három nappal volt egy „titkos” esküvőjük is Harry herceggel, amelyen csak Justin Welby volt jelen rajtuk kívül. Sussex hercegnéje azt mondta, erről egészen mostanáig senki nem tudott.

Az Oprah-interjú után rögtön kétségbe vonták Markle állítását, az általa emlegetett titkos ceremónia ugyanis nem lehetett legális, ehhez ugyanis két tanúra lett volna szükségük, nem is szólva arról, hogy az anglikán egyház szabályai szerint kétszer nem köthetnének házasságot. Vagyis sokkal inkább egy informális fogadalomtételről lehetett szó.

Justin Welby, Canterbury érseke most a La Repubblica című olasz lapnak adott interjút, amelyben megkérdezték tőle, mi is történt pontosan a Markle által emlegetett ceremónián. Az érsek azt mondta, a törvényes esküvő május 19-én, szombaton volt, de hozzátette: „Azt nem fogom elmondani, hogy mi történt bármilyen más találkozón.” Welby arra hivatkozott, hogy ha bárki egy pappal beszélget, joggal várja el, hogy ő bizalmasan kezelje azt, amit mond. Azt megerősítette, hogy az esküvő előtt több magán- és egyházi jellegű találkozója is volt Sussex hercegével és hercegnéjével.

„A törvényes esküvő szombaton volt. Én írtam alá a házassági anyakönyvi kivonatot, amely közokirat, és komoly bűncselekményt követtem volna el, ha úgy írom alá, hogy tudom, hogy hamis” – mondta Justin Welby.

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Mindenekelőtt érdemes tisztázni: ez nem egy interjú volt, hanem egy baráti, terápiás célú beszélgetés és sok millió dolláros projekt. (Már ha abból indulunk ki, hogy interjú az, amit a szexuális visszaélés vádját magáról lerázni próbáló András herceg adott a BBC-nek, és meg is bánta.)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak megszorítani tudták Hamiltont az időmérőn

Csak megszorítani tudták Hamiltont az időmérőn

Hétfőtől új menetrend lesz a BKK-nál

Hétfőtől új menetrend lesz a BKK-nál

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony