Aszalt szilvát hívott vissza a Spar, ha vett belőle, ne egye meg!
A gyártó bejelentésére csomagolt aszalt szilvát vont ki a forgalomból a Spar Magyarország Kft. „érzékszervi elváltozás miatt".
A gyártó bejelentésére csomagolt aszalt szilvát vont ki a forgalomból a Spar Magyarország Kft. „érzékszervi elváltozás miatt".
Mi ez a növény? Hol terem és hogyan szüretelik? Mikor, mire kezdték használni, és mire jó? - többek között ez is kiderül A fűszer nagykönyve című kiadványból. Részlet.
Rókagomba, vörösáfonya, csili, citromhéj, kardamom és sulyom – ez csak néhány a hazai kézműves sörfőzdék összetevői közül, és mivel imádjuk a kísérletezést, idén is megnéztük, mire érdemes rámenni a karácsonyi kínálatból.
Tippek, trükkök és recept kovászkészítéshez az Édes, foszlós, kovászos című könyv szerzőjétől, Déri Szilviától. Részlet.
A Halkakas tulajdonosai az alapanyagárakkal és a gazdasági körülményekkel indokolták a bezárást.
Ön tudta, hogy a Rossmannban árulnak perecet? Ha tudta, és vett is belőle, akkor baj van.
A francia bagett elkészítése az UNESCO szerint is egyedi és magas fokú szaktudást igényel.
Az első magyarországi Michelin-kalauzban két vidéki étterem is csillagot kapott: az esztergomi 42 és a tatai Platán Gourmet, utóbbi mindjárt kettővel lett gazdagabb. A két étterem séfjével, Barna Ádámmal és Pesti Istvánnal beszélgettünk a vidéki és általában a magyar gasztronómiában rejlő lehetőségekről.
A rumnak soha nem volt hatékony osztályozási rendszere, így éppen itt volna az ideje, hogy legyen - írja a Rumforradalom című könyv szerzője, Tristan Stephenson bármixer, és mindjárt be is mutat egy lehetséges módszert. Részlet.
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén harmadik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt: hagyományos diós és mákos, illetve ínyenc kategóriában hirdettek eredményt.
A magyar haltermelés 40 százaléka a karácsonyi szezonban kerül az asztalra. Az agrárgazdasági kamara és a halászati szervezet közleménye szerint nagy választékban lehet majd friss halhoz jutni.
Kis magyar gasztroreklám a zseniális színész Instagram-oldalán.
Kádár János híres mondása hirtelen korunk valóságává vált azzal, hogy a kormány úgy döntött: a tojás mellett az étkezési burgonya árát is korlátozza. A döntés még a 40 százalékos élelmiszerdrágulás árnyékában sem tűnik túl észszerűnek, hozzásegít viszont minket ahhoz, hogy kötött áron próbáljuk ki a magyar konyha elmúlt bő száz évének kreálmányait.
Az étterem ugyan bezár, de a séf amellett üzemelő panziója továbbra is működni fog.
A cég képviselői a tesztelés folyamatáról beszéltek, egy korábbi közbeszerzés pedig árulkodik arról, mindez mennyibe kerül a magyar államnak.
A tatai Öreg-tónál működő Platán Gourmet étterem is két Michelin-csillagos lett a budapesti Stand bisztró mellett –jelentették be csütörtökön este, amikor kihirdették a csúcsgasztronómia legrangosabb elismeréseit, most először az egész országból. A Platán másik része, a Bisztró szintén bekerült a Michelin szélesebb, majdnem ötven éttermet tartalmazó válogatásába. A díjátadó után az étterem séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk arról, mi az, ami inspirációt adhat a magyar konyhából, és mi az, ami nagyon hiányzik neki belőle.
A Michelin most először nem csak a budapesti éttermeket mérte fel, hanem az egész országban kutatta a csúcsgasztronómia képviselőit.
A gyorséttermekre viszonylag rövid időn belül jelentős hatást fognak gyakorolni a robotok - véli Martin Ford jövőkutató. Részlet a Jövőnk a robotok korában című könyvből.
A háziasszonyok kedvelt Aranyfácán-sűrítményét már az ország leggazdagabb emberének érdekeltsége gyártja.