Mit kell tudni a fahéjról?
Mi ez a növény? Hol terem és hogyan szüretelik? Mikor, mire kezdték használni, és mire jó? - többek között ez is kiderül A fűszer nagykönyve című kiadványból. Részlet.
Mi ez a növény? Hol terem és hogyan szüretelik? Mikor, mire kezdték használni, és mire jó? - többek között ez is kiderül A fűszer nagykönyve című kiadványból. Részlet.
Íme egy gyönyörű gyömbéres-vaníliás keksz receptje Segal Viktor és Szemere Katalin 100 keksz, amit szeretsz című könyvéből.
Bevásárlással, főzéssel, mosogatással órák mehetnek el, nem véletlen, hogy miközben egyre nagyobb divat az otthoni főzés, világszerte terjednek a receptdobozok, amelyekkel radikálisan csökkenthető ez az idő és persze a ma már inflációs kockázatnak számító élelmiszer-felesleg. Magyarországon még gyerekcipőben járnak az ilyesfajta kezdeményezések, a nyár végén alapított Hamm ezen változtatna.
Amerikai, francia és angol hagyományok is formálták azokat az ételeket, amelyek karácsonykor az asztalunkra kerülnek. És persze az orosz hússaláta.
Neki nem telik rá, korábban havi jövedelme felét költötte el csak a vacsorára. Idén az a szabálya, hogy aki december elsejéig nem fizet, az nem mehet hozzá karácsonyozni.
Mi ez a növény? Hol terem és hogyan szüretelik? Mikor, mire kezdték használni, és mire jó? - többek között ez is kiderül A fűszer nagykönyve című kiadványból. Részlet.
Tippek, trükkök és recept kovászkészítéshez az Édes, foszlós, kovászos című könyv szerzőjétől, Déri Szilviától. Részlet.
A Halkakas tulajdonosai az alapanyagárakkal és a gazdasági körülményekkel indokolták a bezárást.
Ön tudta, hogy a Rossmannban árulnak perecet? Ha tudta, és vett is belőle, akkor baj van.
A francia bagett elkészítése az UNESCO szerint is egyedi és magas fokú szaktudást igényel.
Az első magyarországi Michelin-kalauzban két vidéki étterem is csillagot kapott: az esztergomi 42 és a tatai Platán Gourmet, utóbbi mindjárt kettővel lett gazdagabb. A két étterem séfjével, Barna Ádámmal és Pesti Istvánnal beszélgettünk a vidéki és általában a magyar gasztronómiában rejlő lehetőségekről.
A rumnak soha nem volt hatékony osztályozási rendszere, így éppen itt volna az ideje, hogy legyen - írja a Rumforradalom című könyv szerzője, Tristan Stephenson bármixer, és mindjárt be is mutat egy lehetséges módszert. Részlet.
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén harmadik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt: hagyományos diós és mákos, illetve ínyenc kategóriában hirdettek eredményt.
A magyar haltermelés 40 százaléka a karácsonyi szezonban kerül az asztalra. Az agrárgazdasági kamara és a halászati szervezet közleménye szerint nagy választékban lehet majd friss halhoz jutni.