Elhunyt Bábel István, a Pléh-Csárda alapítója
Az étterem személyzete közölte a hírt.
Kis magyar gasztroreklám a zseniális színész Instagram-oldalán.
Kádár János híres mondása hirtelen korunk valóságává vált azzal, hogy a kormány úgy döntött: a tojás mellett az étkezési burgonya árát is korlátozza. A döntés még a 40 százalékos élelmiszerdrágulás árnyékában sem tűnik túl észszerűnek, hozzásegít viszont minket ahhoz, hogy kötött áron próbáljuk ki a magyar konyha elmúlt bő száz évének kreálmányait.
Az étterem ugyan bezár, de a séf amellett üzemelő panziója továbbra is működni fog.
A cég képviselői a tesztelés folyamatáról beszéltek, egy korábbi közbeszerzés pedig árulkodik arról, mindez mennyibe kerül a magyar államnak.
A tatai Öreg-tónál működő Platán Gourmet étterem is két Michelin-csillagos lett a budapesti Stand bisztró mellett –jelentették be csütörtökön este, amikor kihirdették a csúcsgasztronómia legrangosabb elismeréseit, most először az egész országból. A Platán másik része, a Bisztró szintén bekerült a Michelin szélesebb, majdnem ötven éttermet tartalmazó válogatásába. A díjátadó után az étterem séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk arról, mi az, ami inspirációt adhat a magyar konyhából, és mi az, ami nagyon hiányzik neki belőle.
A Michelin most először nem csak a budapesti éttermeket mérte fel, hanem az egész országban kutatta a csúcsgasztronómia képviselőit.
A gyorséttermekre viszonylag rövid időn belül jelentős hatást fognak gyakorolni a robotok - véli Martin Ford jövőkutató. Részlet a Jövőnk a robotok korában című könyvből.
A háziasszonyok kedvelt Aranyfácán-sűrítményét már az ország leggazdagabb emberének érdekeltsége gyártja.
Arra vállalkoztunk, hogy végigkóstoljuk a Nutellát és a világhírű krém utánzatait. Vakteszten 11 mogyorókrémet próbáltunk ki – alapvetően olyan termékeket, amelyek gyártói a Ferrero receptjét követik. Vajon az igazit kedveltük a legjobban? Vajon rájöttünk, melyik az igazi?
Az étteremben a menü egy főre 130 euróba (54 ezer forint) kerül.
Mostantól valódi étcsokoládéval bevont túró rudik készülhetnek.
Két év kihagyás után megint megtartotta sommelier-bajnokságát a Magyar Sommelier Szövetség.
Egy szép környezetben épült skybar magával ragad és a szó szoros értelemben felemel a hétköznapokból. Mégis kevés hely valósítja meg ezt olyan színvonalon, mint a White Raven skybar & lounge: Budapest legmagasabban fekvő bárja egyszerre nyújt maradandó esztétikai- és gasztroélményt. A Várnegyedben található egyetlen skybarban – nevéhez méltóan – párját ritkító kilátás várja az ide látogatókat, a város színeit pedig az extravagáns koktélok és leleményes bárételek teszik még izgalmasabbá.
A borász cégei korábban nagyobb összegű állami támogatásokhoz jutottak hozzá.
Ki ne hallott volna tuti tippeket arról, hogyan takarékoskodhat a konyhában az idővel és az energiával. Próbára tettünk pár népszerű hiedelmet a bab áztatásától a húspácolásig.
Konyhai eszközeink között van néhány villanyzabáló szerkezet, ám ha jól használjuk őket, akár spórolhatunk is. Rezsicsökkentő tippek és tévhitek.
Saját fejezetet kap a legnépszerűbb hazai sajt a Magyar Élelmiszerkönyvben.