#életmód


„Nem próbálunk mi lenni a legjobb japán étterem a világon, mi egyediek akarunk lenni”
 

„Nem próbálunk mi lenni a legjobb japán étterem a világon, mi egyediek akarunk lenni”

Miért más a kaliforniai szusi, mint a hagyományos, japán változat, és miért különbözik mindkettőtől az, amelyet Wolfgang Puck budapesti éttermében, a Spagóban kínálnak? Mi zavar egy japánt, ha hazáján kívül kínálják szusival? Mi az alapvető baj a szupermarketekben kapható változattal? Tetsu Yahagival, a Puck-éttermek vezető konyhafőnökével beszélgettünk.



De mit keres két pingvin a lakótelep közepén? Kerületmustra Pestszentlőrincen
 

De mit keres két pingvin a lakótelep közepén? Kerületmustra Pestszentlőrincen

Szuper dolgok történtek Budapesten, amikor egy-egy újonnan benépesült környék tervezésekor valaki arra is gondolt, hogy élhető legyen a hely, ne csak ledobjanak oda több ezer embert. Pestszentlőrinc nagy része egy ritka jó példa erre: ott több történelmi időszakban is úgy kezelték a népességrobbanást, hogy annak az eredményeként a város egyik legszerethetőbb környéke jött létre. Nem ezt szoktuk mutogatni a turistáknak – ők csak a repteret látják a XVIII. kerületből –, de arra, hogy valaki itt éljen, a lehető legjobb ajánlat ez.




Az első magyar tanyaovi: „A természet közelsége az idegrendszerre is hatással van”
 

Az első magyar tanyaovi: „A természet közelsége az idegrendszerre is hatással van”

Három éve nyitott meg az első magyarországi tanyaóvoda a Pest megyei Mányban. Kékesi Ágota a férjével Skóciából költözött haza, ahol olyan alternatív nevelési módszerekkel ismerkedtek meg, melyek a természetközeliségen alapultak. A gyerekek a tanyaóvodában a szabadban töltik a napjaikat, részt vesznek az állatok etetésében, itatásában, valamint gondozzák a növényeket, a termést pedig el is fogyasztják, legyen szó akár cukkiniről, cékláról, vagy mentáról. Mindez nemcsak az idegrendszeri fejlődésükre, hanem az érzelmi kiegyensúlyozottságukra is jó hatással van.

hvg.hu hvg.hu







Hasbeszélő: A tökéletes gasztroélmény Tihanyban
 

Hasbeszélő: A tökéletes gasztroélmény Tihanyban

Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Hotel Tihanyi Yacht Club kikötőjében jártunk.

GyéZsé GyéZsé