Tetszett a cikk?

A Pénzügyminisztérium vezetése az idei egész évre 920-930 milliárd forint éves hiányt vár az államháztartásban, ami a GDP-hez mérten 4,9 százalék lesz.

Várfalvi István, a tárca helyettes államtitkára pénteken elmondta: novemberben jelentős deficittel, decemberben nagy mértékű havi többlettel számolnak. A helyettes államtitkár aláhúzta: "a kormány nem szándékozik a 2004-es költségvetésben utólag módosítani az ideit". A tárca összegzése szerint az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya 2003. október végéig 878,5 milliárd forintot ért el; ez az éves előirányzat 105,6 százalékát teszi ki.Októberben a Pénzügyminisztérium még úgy számolt, hogy az államháztartás hiánya a GDP 4,8 százalékát éri el az eredetileg tervezett 4,5 százalékkal szemben, a többletdeficit pedig csak mintegy 70 milliárd forintot tesz ki. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Védelmet kapnak a tokaji borok Kínában

Védelmet kapnak a tokaji borok Kínában