A kötvény hozamfelára 53 bázis ponttal haladja meg a 2014-es lejáratú 5 százalékos brit államkötvényét.

A magyar állam fontkötvényét szervező HSBC nagybank és a Lehman Brothers befektetési bankház hétfőn közölte, hogy Magyarország új 10 éves lejáratú 500 millió font összegű kötvényének szelvénye 5,5 százalékos és kibocsátási ára 99,309 százalék, mely megegyezik a másodlagos kibocsátás árával. A lejárat dátuma - a kibocsátáshoz igazodóan - 2014. május 6. Közölték még, hogy a kötvény hozamfelára 53 bázis ponttal haladja meg a 2014-es lejáratú 5 százalékos brit államkötvényét. A magyar államkötvény besorolása a Moody’s-nál "A1", a Standard and Poor’s hitelminősítőnél pedig "A mínusz".Az Államadósság Kezelő Központ(AKK) legutóbbi kötvénykibocsátására ez év januárjában került sor. Akkor egy egymilliárd eurós, ugyancsak tíz éves lejáratú kötvénnyel jelentkezett az AKK. A közelmúltban pedig közölte, hogy megbízást adott egy 50 milliárd jen összegű kötvény kibocsátásának szervezésére. Akkor elhangzott, hogy az idei tervek szerint Magyarország összesen 3 milliárd euró értékben jelentkezik kötvényekkel a tavalyi összesen 2 milliárd eurós hasonló finanszírozás után. Az AKK illetékese jelezte, hogy jövőre az ország a nemzetközi kötvénykibocsátások csökkentését tervezi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Kossuth tér kiürült, a tömeg nagy része a köztévéhez vonul - percről percre

A Kossuth tér kiürült, a tömeg nagy része a köztévéhez vonul - percről percre

Megújult Szentendrén a Kmetty Múzeum

Megújult Szentendrén a Kmetty Múzeum

Napos, de hűvös idő várható

Napos, de hűvös idő várható

Így énekli apja karácsonyi dalát Sean Lennon

Így énekli apja karácsonyi dalát Sean Lennon

Rekordmagas a betöltetlen háziorvosi praxisok száma

Rekordmagas a betöltetlen háziorvosi praxisok száma

Kivágták Svájc legmagasabb fenyőfáját, de előtte azért megölelgették – fotók

Kivágták Svájc legmagasabb fenyőfáját, de előtte azért megölelgették – fotók