Tetszett a cikk?

Június vége felé kerülnek piacra Bill Clinton volt amerikai elnök régóta beharangozott emlékiratai politikai pályafutásáról és elnökségének éveiről - jelentette be az Alfred A. Knopf könyvkiadó.

A Sonny Mehta, a Random House-hoz tartozó könyvkiadó elnöke hétfőn úgy nyilatkozott, hogy az Életem minden idők legteljesebb beszámolója egy elnök fehér házi éveiről. A könyv első kiadását 1,5 millió példányban dobják piacra. Az exelnök - aki 1993-2000 között volt a Fehér Ház lakója - a hírek szerint 10 millió dollár előleget kapott a könyvért, amely rekordösszeg ebben a műfajban. Felesége, Hillary Rodham Clinton szenátor előlege 8,1 millió dollár volt a Simon and Schuster gondozásában tavaly júniusban Élő történelem címmel megjelent életrajzáért, amely 1,7 millió példányban kelt el.Az Egyesült Államokban már hónapok óta azt találgatták, vajon a nagy érdeklődéssel várt könyv milyen hatással lesz a Demokrata Párt elnökjelöltjének, John Kerry massachusettsi szenátornak a kampányára. Az aggodalmaskodók attól tartottak, hogy az életrajz elvonhatja a figyelmet a szenátorról, mások viszont úgy vélték, hogy annak kedvező hatása lesz Kerry kampányára.A kiadó szeretné a könyvet a világ más országaiban is az amerikai kiadással egy időben megjelentetni. Már folyik a kézirat elkészült részeinek német, francia, holland, spanyol és portugál fordítása. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!