Tetszett a cikk?

A reggeli indulási hullámban a törölt járatokat kivéve valamennyi repülőjárat menetrend szerint elindult, az utasok tájékozódtak a járattörlésekről - mondta Krebsz Adrien, a Malév szóvivője kedden reggel.

A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) kedden egész napos munkabeszüntetést hirdetett. Az érdekképviselethez tartozó földi kiszolgáló személyzet köréből a takarítók száz százaléka csatlakozott a sztrájkhoz. A Malév szóvivője elmondta: az utas-bejelentkezési pultokban dolgozók 90 százaléka felvette a munkát. Krebsz Adrien azt is hozzátette, hogy a hétfőn bejelentett 20 járaton kívül újabbakat nem érint a sztrájk, a menetrend szerint közlekedő 47 gépet ki tudják szolgálni.A szakszervezet azért döntött az egész napos sztrájk mellett, mert 20 százalékos bérkövetelésükkel szemben a munkáltató legfeljebb 8 százalékot ajánlott, azt is csak szóban. A szakszervezet kifogásolja a tagjai körébe tartozó takarító személyzet kiszervezését is. Ez a Malév elnök-vezérigazgatója szerint 100 millió forintos nagyságrendű megtakarítást eredményezhet az átalakulóban levő társaságnak.A sztrájk 70-80 millió forint közvetlen veszteséget okoz a Malévnak. A munkáltató és az érdekképviselet között további egyeztetésre hétfőn már nem került sor, és a szóvivő szerint a sztrájk ideje alatt sem egyeztetnek.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!