Tetszett a cikk?

A Sole Hungária Rt. menedzsmentje több tízmillió forintos megtakarítást remél a lépéstől. A cég az EU-csatlakozás után nagyobb versenyre és árcsökkenésre számít.

Gerard Lenihan vezérigazgató keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a mintegy száz dolgozót érintő lépésre a hatékonyságnövelés miatt van szükség.A Sole Hungária az idén mintegy 1-2 milliárd forintos árbevétel-növekedéssel számol. A társaság tavaly mintegy 44 milliárd forintos árbevételt ért el, és 284 millió liter tejet dolgozott fel. A Sole Hungária piaci részesedése Magyarországon 18 százalék körüli.A cégnél az idén 45-46 milliárd forintos árbevétellel kalkulálnak, mivel az uniós csatlakozást követően úgy vélik, hogy hektikus piaci viszonyokra kell számítani.Jelentős veszteséget okozott a vezérigazgató szerint az, hogy az elmúlt év utolsó két hónapjában a társaság nem kapott exporttámogatást. Ez mintegy 700 millió forintos veszteséget jelentett a Sole Hungária számára. A vezérigazgató szerint Magyarország uniós csatlakozását követően jelentős árnyomás lesz a piacon, mivel vannak olyan külföldi szállítók, amelyek a magyar áraknál nem ritkán 30 százalékkal is olcsóbban kínálják már most termékeiket.Ezért a Sole Hungária első számú vezetője arra számít, hogy a fogyasztói árak mintegy 10 százalékkal lesznek alacsonyabbak a jelenleginél. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!