Tetszett a cikk?

A K and H Bank volt vezére mellett Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesének házi őrizetét is megszüntették kedden - közölte a Fővárosi Bíróság.

Rejtő és Garamszegi a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi határozata értelmében lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, tehát a főváros közigazgatási határát nem hagyhatja el.Az ügyész a házi őrizetet megszűntető végzés ellen fellebbezést jelentett be. A nem jogerős döntés azonban végrehajtandó - közölte a bíróság.A bíróság korábban már lényeges könnyítéseket engedélyezett Rejtő esetében: a házi őrizet ellenére személyi, családi körülményeire tekintettel naponta több órára elhagyhatta lakását.Rejtő és Garamszegi február végén lejárt házi őrizetét előbb két hónappal, majd április 23-án további egy hónappal, május 28-ig hosszabbította meg a másodfokú bíróság, de a házi őrizetet kedden - a védők indítványára - mégis megszüntették.Rejtő 10 millió forintos óvadék ellenében december 12-én hagyta el a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetet. A volt bankvezető alaposan gyanúsítható azzal, hogy hatáskörét túllépve, a bank belső szabályzatát megszegve arra utasította a K and H Equities brókercég alkalmazottait, hogy Kulcsár Attila ügyfeleinek ne küldjenek kimutatást számláik egyenlegéről.A Betonút sikkasztással gyanúsított volt vezérigazgató-helyettesét, Garamszegit december 5-én 30 millió forint óvadék ellenében helyezték jogerősen szabadlábra. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!