szerző:
hvg.hu/MTI

Fürjes Balázs elismerte, hogy blöfföltek a látványtervekkel a vizes vb előtt, de most azt is megmondta, emiatt miért nem kell aggódni.

Az egy blöff volt – ezt mondta Fürjes Balázs az ATV-nek adott interjújában a Dagály korábbi látványtervéről. Az úszókomplexum – amelyet azóta átneveztek Duna Arénára – gyönyörű lett volna, csakhogy a végül elkészült formájában kicsit sem hasonlít arra, ahogyan először bemutatták a terveket. A kiemelt budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztos most az MTI-nek magyarázkodott egy sort: mint mondta,

a szerdán átadott Duna Aréna esetében is fennáll, hogy az első látványtervek mindig különböznek az elkészült épülettől.

Így nézett volna ki a Dagály az első tervek szerint.
©

Azt is hozzátette, hogy a „határidő előtt és költségkereten belül elkészült Duna Arénáról Hosszú Katinka azt mondta, hogy az a világ legjobb öt uszodaközpontja között van, Marculescu úr, a FINA igazgatója pedig lenyűgözőnek minősítette az elkészült arénát, és példaként mutatta be a tokiói olimpia Budapesten tartózkodó szervezőinek”.

Egy időben erről a tervről is szó volt.
©

Ami pedig az anyagiakat illeti, a kormánybiztos azt nyilatkozta: a látványtervet egy

munkavállaló alkalmazott készítette munkaköri feladata részeként, az nem került egyetlen fillérbe sem az államnak és másnak sem.

Végül így épült meg a Duna Aréna.
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!