szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapest Bridge kezdeményezéséhez több mint százötven cég csatlakozott. Üzenetük az, hogy tisztességes adófizetéssel, átlátható működéssel ők is hozzájárulhatnak az ország fejlődéséhez.

Bulival ünneplik meg több mint 150 magyar cégnél, hogy az összes adójukat befizették. Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója szerint a kezdeményezéssel a cégek felelősségére próbálják felhívni a figyelmet, mert az adóelkerülés miatt az oktatásra vagy az egészségügyre is kevesebb pénz jut – tudósított a csütörtöki RTL Híradó.

Tavaly is volt már ilyen buli, ahol azt ünnepelték meg, hogy trükközés nélkül minden adót befizettek.

A parti határideje május 31-e, azért, mert aznap éjfélkor jár le a társasági adó bevallásának határideje.

Az adófizetés ünnepét a Bridge Budapest szervezete, ezt az egyesületet magyar startup cégek alapították. Programot indítottak, amelyben a csatlakozó cégek azt vállalták, hogy nem keresik a kiskapukat, és átláthatóan működnek.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint járulékcsökkentésre lenne szükség, mert a cégek egy részénél azért trükköznek, hogy ne menjenek csődbe. Dávid Ferenc főtitkár a főbb trükkök között említette a színlelt szerződést vagy azt, amikor zsebbe fizetnek a dolgozóknak. Az állam az adó mérséklésével, a beruházások támogatásával tud segíteni ezeknek a nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknak – tette hozzá.

Az idei bulit a Várkert Bazárban tartják. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!