szerző:
Z. B.
Tetszett a cikk?

Két utas keveredett konfliktusba a szegedi intercityn Kőbánya-Kispesten, a MÁV fél óra után közölte, hogy még állnak, majd azt, hogy mindjárt mennek, majd leszállították az utasokat.

Az Index olvasója csütörtök este próbált Szegedre utazni a Nyugatiból 6 órakor induló Maros IC-vel, de nem sikerült jól az útja.

Azt írta, negyed 7 felé ért a vonat Kőbánya-Kispestre, ahol mintegy fél órát álltak úgy, hogy a vasúttársaság egy kukkot sem közölt velük arról, hogy mi történik. Ezután a vonat hangosbemondójában közölték, hogy bizonytalan ideig még állnak, majd nemsokára azt, hogy mindjárt indulnak. Újabb 10 perc múlva azonban felszólították őket, hogy hagyják el a szerelvényt.

A MÁV az Indexnek azt írta, a vonaton két utas keveredett konfliktusba, és a rendőrség a jegyvizsgálót hallgatta ki tanúként, így a vonat nem tudott továbbmenni.

Az utasok a következő, Feszty IC-re szálltak át, de az sem indult el. A vasúttársaság ez esetben sem szólt egy szót sem az utasokhoz arról, hogy mi történik. Az olvasó azonban azt írta, látták, hogy mentősök érkeznek, és elviszik az egyik utast. A MÁV az Indexnek megerősítette, hogy rosszul lett egy utas, hozzátették, a vonat szűk negyedóra múlva elhagyhatta az állomást.

A fenti cikkben azt mutattuk be, mekkora káoszt okozott a Nyugati pályaudvaron egy felsővezeték-szakadás tavaly, és hogy a MÁV, noha azt állítja, kötelességük tájékoztatni az utasokat haváriaesetekben, ezt rendszeresen elmulasztják. Az is kiderült, nincsen egyértelmű gyakorlat az egyes vészesetekben arra, hogyan kell tájékoztatni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!