szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már most annyi a kiadó albérlet, mint az iskolakezdést megelőző főszezonban.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Nagyon rövid időn belül óriási változások történtek az albérletpiacon – derül ki az Ingatlan.com összeállításából. A cég vezető gazdasági szakértője, Balogh László elmondta: március eleje óta óriásit nőtt a kínálat, a mostani a júliusi-augusztusi főszezonéhoz fogható.

Ennek egyik oka, hogy a koronavírus-járvány hatására a turizmus leállt, így bérlő híján a rövid távra kiadott ingatlanokból egyre több kerül a piacra. Ráadásul nem tömegesen, de több hotel és panzió elkezdte közép- és hosszútávú kiadásra hirdetni a szobáit, hogy ezzel is mérsékelje a bevételkiesést.

Az Ingatlan.com adatai szerint április elejére 22 százalékkal nőtt az országszerte kiadólakás-hirdetések száma. A fővárosban 12 százalékos volt a bővülés.

Budapesten a 100 ezer forint alatti havi bérleti díjjal kivehető lakások száma egy hónap alatt megtriplázódott.

"A kereslet is az élénkülés jeleit mutatja, de itt nem a március elejéhez, hanem a hónap közepén elért mélyponthoz képest érdemes nézni a változást" – fogalmazott Balogh. Ahhoz képest több mint 21 százalékkal emelkedett az érdeklődések száma, ez pedig arra utal, hogy a mostani helyzetben az olcsóbb kiadó lakásokra van kereslet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb villamosfelújítás kezdődik Budapesten, most nem a 4-6-os vonalon

Újabb villamosfelújítás kezdődik Budapesten, most nem a 4-6-os vonalon

A brit kormány megkönyörült a hódokon

A brit kormány megkönyörült a hódokon

Augusztus közepére derülhet ki, mi a gond az M0-ás hídjával

Augusztus közepére derülhet ki, mi a gond az M0-ás hídjával