szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Az első csatát megnyertük” - írta válaszában Schanda Tamás.

A Jobbikból távozott Sneider Tamás nyújtott be írásbeli kérdést, hogy megtudja, mennyi költött az ország kormánya az elmúlt esztendőben vendégmunkások toborzására. Ahogy a 24.hu korábban megírta, ma "már közelítünk a vendégmunka-alapú társadalomhoz", ugyanis akad olyan megye,

ahol huszonháromszorosára nőtt a vendégmunkások száma az elmúlt négy évben.

Sneider kérdésére Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára válaszolt, aki mindenekelőtt leszögezte, hogy “az első csatát megnyertük, a járványt megfékeztük”. Schanda szerint a második csata a munkahelyek megvédése és teremtése, “és ez is sikerülni fog”.

Az államtitkár ezután felsorolja, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv keretében munkahelyvédelmi bértámogatást biztosítottak a rövidített munkavégzéshez kapcsolódóan, és hogy eddig 11 893 vállalat nyújtott be támogatási kérelmet. “Ezzel 153 643 embernek és családjaiknak tudtunk segíteni a munkahelyek megőrzésével” - írta Schanda Tamás.

Az államtitkár később sem adott választ Sneider kérdésére, de közölte, hogy a versenyképesség-növelő támogatás keretében eddig 806 cég vállalt 376,75 milliárd forintnyi beruházást, amely szerinte 143 620 munkahely megtartását segítette elő.

Schanda Tamás ezután arra kérte az ellenzéki politikust, hogy “ha segíteni nem tudnak, legalább ne akadályozzanak”.

A 24.hu fentebb már említett, idén áprilisban publikált cikke szerint 2018 óta több külföldi érkezett Magyarországra, mint amennyivel a munkanélküliek száma csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Mastercard meglátta a lehetőséget a Brexitben, ötszörösére emeli a britekre kivetett tranzakciós díjakat

A Mastercard meglátta a lehetőséget a Brexitben, ötszörösére emeli a britekre kivetett tranzakciós díjakat

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

A Hit Gyülekezete alapítója fiát is bevette a reklámbizniszbe

Putyin szerint stabilizálódik a járványhelyzet Oroszországban, enyhíthetnek a korlátozásokon

Putyin szerint stabilizálódik a járványhelyzet Oroszországban, enyhíthetnek a korlátozásokon