szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Negyven eurónál olcsóbban nem lehet ezentúl jegyet eladni az Ausztriából induló, vagy oda érkező járatokra.

Beáldozza Ausztria az olcsó repülőjegyeket az osztrák nemzeti légitársaság, az AUA több elemből álló zöld programja kedvéért. Ennek egyik következménye, hogy az Ausztriából induló, vagy oda érkező repülőkre ezentúl nem lehet 40 eurónál, azaz nagyjából 14 ezer forintnál olcsóbban jegyet eladni – írja a G7.

Az osztrák nemzeti légitársaságnak a túléléséhez kapott többszázmillió euróért cserébe 2030-ra a 2018-as érték 50 százalékára kell csökkentenie a károsanyag-kibocsátását. Továbbá a légiforgalom csökkentése érdekében ezentúl költség alatt nem lehet jegyet értékesíteni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 40 euró alá nem mehetnek a jegyárak.

Mindemellett minden olyan repülőjáratot meg kell szüntetni, amely kiváltható egy legfeljebb 3 órás vonatúttal. Vagyis ez érintheti Budapestet is, hiszen a vonatok egy része kevesebb mint három óra alatt teszi meg a távot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!