szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A magyarok kiadásai nagyjából állandóak, az azonban nagyon nem mindegy, mekkora jövedelemből kell ezeket kifizetnünk.

Kortól, nemtől, iskolai végzettségtől, munkahelytől függetlenek a rezsikiadások. A Pulzus Kutató készített a Napi.hu kérésére egy friss közvélemény-kutatást arról, mennyi rezsit is fizetnek a magyarok.

A reprezentatív kutatás egyik fő érdekessége, hogy nagyjából ugyanannyi rezsit fizetnek fiatalok, az idősek, a budapestiek, a kistelepülésen élők, a diplomások vagy az általános iskolát végzettek is. Az azonban már nagyon nem mindegy, hogy egy többkeresős család, vagy egy egyedül élő kisnyugdíjas kénytelen viselni ezeket a terheket.

Ebben minden benne van: a gáz, az áram, a víz, a közös költség, a telefon, az internet és a kéményseprés díja is.

A kutatás szerint a magyarok többsége, 39 százaléka 40-60 ezer forint rezsit fizet egy hónapban, 33 százalékuk pedig 20-40 ezer forint közötti összeget fizet.

A magyarok mindössze 6 százaléka fizet 20 ezer forintnál kevesebbet és 22 százalékuk havi 60 ezer forintnál is többet a lakásfenntartásra.

Korosztályra lebontva azonban az derül ki, hogy a 60 év felettiek 42 százaléka fizet 40-60 ezer forintos rezsit egy hónapban.

Egy 50 ezer forintos rezsi azonban kétkeresős háztartás esetében a kiadások 9,6 százalékát teszi ki, míg egy átlagos nyugdíjas esetében már a bevétele 36 százalékát adja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG HVG Hetilap

Megvédték a rezsicsökkentést

Nem sértett uniós jogot Magyarország, amikor kizárta, hogy a rendszerhasználati díjakban elismerjék az energiahálózatokra kivetett különadót és a pénzügyi tranzakciós díjakhoz kapcsolódó költségeket – döntött az Európai Bíróság a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás kapcsán indult ügyben. Magyarán: a kormánynak volt igaza, nincs baj a rezsicsökkentéssel. Az ítélet szerint a vonatkozó uniós szabályozás nem írja elő, hogy az említett költségeket szükségszerűen figyelembe kell venni a hálózatokhoz való hozzáférés díjainak megállapításakor. Ám Magyarországnak biztosítania kell, hogy a rendszerhasználati díjakat megállapító döntésekkel kapcsolatban hatékony jogorvoslati lehetőség álljon rendelkezésre.

Több új funkció is jön az Outlookba

Több új funkció is jön az Outlookba

Akár be is jöhet az EU klímaterve, de még Orbánnak is lesz egy-két szava hozzá

Akár be is jöhet az EU klímaterve, de még Orbánnak is lesz egy-két szava hozzá

Ford Evos néven crossoverként születik újjá a Mondeo?

Ford Evos néven crossoverként születik újjá a Mondeo?