Gazdaság

Még az idén privatizálják a Dunaferrt

Várhatóan még idén privatizálják a Dunaferr Rt.-t - mondta csütörtökön Kamarás Miklós, az ÁPV Rt. vezérigazgatója. A leendő befektetőtől a foglalkoztatási gondok megoldását és beruházásokat várnak. A tervek szerint a dolgozók 5 százaléknyi részvényt kaphatnak meg.

Gazdaság

KSH: csupán 4,7 % volt az éves infláció augusztusban

A fogyasztói árak augusztusban 0,3 százalékkal maradtak el a júliusi szinttől, és 4,7 százalékkal haladták meg a 2002 augusztusit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. Az elemzők augusztusra nulla százalékos havi infláció mellett 5,2-5,3 százalék körüli tizenkét havi drágulást vártak.

Gazdaság

Vihar egy pohár vízben

A külföldi befektetőket hidegen hagyja az itthon egyre terebélyesedő brókerbotrány: német és angolszász elemzők szerint a magyar befektetési piac és pénzügyi szabályozás nemzetközi megítélése nem romlott a K and H Equities Rt. ügyének kirobbanása óta.

Gazdaság

PM: enyhén romló várakozások

A GDP idei növekedését a korábbi előrejelzésben várt 3,5 százalékról 3-3,5 százalék közé mérsékelte a Pénzügyminisztérium (PM) legfrissebb gyorsjelentése.

Gazdaság

2004 végére hat nullát levágnak a török líráról

Kemal Unakitan török pénzügyminiszter szerint a jövő év végére sikerül megfékezni a jelenleg 25 százalék körüli inflációt, és ezt követően denominálják a nemzeti valutát, azaz hat nullát levágnak a török líráról.

Gazdaság

A PSZÁF hiányosságokat talált a Bank of China-nál

Az informatikai területen feltárt felügyeleti hiányosságok megszüntetésére intézkedési tervet kell kidolgozni 30 napon belül a Bank of China-nál, közölte a Pénzügyi Szerezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A bank idén februárban kezdte meg működését.

Gazdaság

Svédország: karnyújtásnyira az euró

Míg Svédországban a vasárnap tartandó euró népszavazás előtt elérhető közelségbe került a közös európai valuta bevezetése, Nagy-Britannia egyre távolabb kerül ettől. A vasárnapi svédországi népszavazás eredménye ugyanakkor a britek euróhoz való viszonyát is megváltoztathatja.

Gazdaság

Az Európai Központi Bank megemelte inflációs előrejelzését

A frankfurti székhelyű Európai Központi Bank (EKB) belső anyagaiban az idei évre szóló, az EU-ra vonatkozó inflációs előrejelzését a korábbi 2 százalékról 2,1 százalékosra emelte, míg a jövő évre a júniusban kiadott 1,3 százalékos jóslat helyett 1,6 százalékos inflációt valószínűsít. Az EKB legközelebb decemberben ad ki hivatalos előrejelzést az infláció várható alakulásáról.

Gazdaság

A lelkiismeretre apelláló joghurt

A képen egy kisfiú ugrál a lépcsőn. Vágás: joghurt. Vágás: kalciumrészecskék és emberi csont. Vágás: joghurt. Vágás: mama a kisfiával. Mi következik ebből?

Gazdaság

Eddig 51 fogyasztó lépett ki a liberalizált árampiacra

A magyar villamosenergia-piac liberalizációjának kezdete óta eltelt 8 hónapban 51 feljogosított fogyasztó vált le a közüzemi ellátásról és lépett ki a szabadpiacra - mondta Kaderják Péter, a Magyar Energia Hivatal (MEH) főigazgatója pénteken.

Gazdaság

Újabb hatalmas hitelt vesz fel a MOL

Horvátországi akvizíciója költségeinek fedezésére egyéves futamidejű, 500 millió euró értékű banki hitelt készül felvenni a MOL Rt., jelentette a EuroWeek tőkepiaci hírportál pénteken. A MOL azután lép újra a nemzetközi hitelpiacra, hogy alig egy hónapja már felvett egy ötéves futamidejű, 600 millió eurós hitelt.

Gazdaság

Vertical Invest: elfogták a szövetkezet ügyvezetőjét

Ausztriában elfogták Klivinyi Zoltánt, a jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végző ingatlanbefektetési szövetkezet, a Vertical Invest ügyvezetőjét - közölte Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ezredese pénteken.

Gazdaság

K and H Equities: nincs kisbefektető a károsultak között

A K and H Equities-nél feltárt szabálytalanságok sohasem érintettek kisbefektetőket - áll abban a közleményben, amelyet K and H Bank kommunikációs igazgatósága csütörtökön adott ki. A K and H Bank ezzel párhuzamosan azt is leszögezte: egyetlen olyan érintett ügyfele sincs a K and H csoportnak, akinél megvárnák az egyeztetésekkel a büntetőeljárás végét.


A címlapról ajánljuk