szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A budai Millenáris Park ad helyszínt a hétvégén megrendezendő Negyedik Horizont...

A budai Millenáris Park ad helyszínt a hétvégén megrendezendő Negyedik Horizont Lakás Börzének. Az ingyenes ingatlankiállítás a korábbi évektől eltérően nyáron nyitja meg kapuit. Július 12-13 között a szervezők 100 kiállító csaknem 100 ezer lakását kínálják az érdeklődőknek.
Idén a minden eddiginél magasabb, 10 ezres látogatószám elérése a cél- nyilatkozta Kövesdi Marcell, a börze főszervezője abban a sajtóközleményben, amelyet a szervezők juttattak el szerkesztőségünkhöz.
A Lakás Börze célja - a korábbi évekhez hasonlóan -, hogy megmozgassa a hazai lakáspiacot. Idén a kiállítás nyáron nyitja meg kapuit, új helyszínen: a budai Millenáris Parkban. Az ingatlanpiac szereplői fórumokon, informális koktélpartikon, panelbeszélgetéseken a szektor főbb kérdéseit is megvitatják. A vásár egyik fő kérdése lesz: vajon a jelenlegi gazdasági helyzet az ingatlanpiac felforrósodását, vagy éppen lehűlését segíti elő?
A börze idén is az ország legjobb újépítésű projektjeit vonultatja fel. Az idei vásár egyik attrakciója az Andrássy Palace, (máshol Palazzo Andrássy néven hirdeték – a szerk.) lesz, mely 8000-8200 eurós négyzetméter áraival a hazai piac jelenlegi legdrágább lakásait kínálja.
A Lakásbörzén először alkalmaznak digitális regisztrációs rendszert, melynek segítségével a látogatók percek alatt megtalálhatják a számukra legérdekesebb lakásokat, és más módon elérhetetlen kedvezményeket vehetnek igénybe.
 
Tavaly csak lézengtek
A kiállítás látogatószámának növelése alapvető fontosságú kell legyen a szervezőknek, mivel a legutóbbi rendezvény, amelyet tavaly a Hungexpón tartottak, alig lézengtek a látogatók (az Ingatlanmenedzser.hu maga is standdal várta az érdeklődőket). A szervezők akkor a szomszédos luxusautó-kiállítás résztvevőire is számítottak, ám a Lakásbörzére külön belépőt kellett vásárolni. A korábbi években a vásárt a Lurdy Ház bevásárlóközpontban tartották – ingyenesen és jelentősebb látogatószám mellett.
 
Egy kis történelem
A hazai ingatlanvásárok története az Ingatlan Expóval kezdődött 2000-ben. A kiállítást öbb helyen rendezték meg, volt a Hungexpón, a Lurdy Házban és a WestEndben is. Néhány év múlva ellenfelet kapott Lakásvásár néven. Utóbbi azóta a legnagyobb kiállító és látogatószámú kiállítássá vált, hátterében az Ingatlan&Befektetés szaklap kiadója áll. A Horizont Lakásbörze 2006-ban indult, és amint neve is jelzi, az Ingatlan Horizont nevű ingatlanhirdetési lap munkatársai szervezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!