szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

 Az egykori Úttörő Áruház helyén épül a 'First Site' Hotel és...

 Az egykori Úttörő Áruház helyén épül a 'First Site' Hotel és Irodaház a TerraConsult fejlesztésében. Az épület, melynek bérbeadását a CB Richard Ellis végzi, közel 23 ezer négyzetméter bérbeadó kereskedelmi területtel rendelkezik, és helyet ad hotelnek, étteremnek, irodáknak valamint egy bevásárló passzázsnak is.
Az V. kerületi, vegyes hasznosítású fejlesztés j lendületet adhat a hajdan népszerű belvárosi bevásárló környéknek számító Kossuth Lajos utca újjáéledésének.
 
Az épület szerkezetének elkészülte alkalmából ma tartották a ’First Site’ Hotel és Irodaház bokrétaünnepségét.
A 4 ezer négyzetméternyi A kategóriás irodaterület mellett az épületben 190 szobás, négycsillagos hotel (melyet a spanyol Hotusa Hotel üzemeltet majd), étterem, egy fitnesz- és egészségközpont, valamint számos kiskereskedelmi egység színesíti majd a szolgáltatások palettáját. Számos bérlőjelölttel már előrehaladott tárgyalások folynak.
 
Megmarad a szökőkút
Amíg a belvárosban az irodák bérlői 100 négyzetméterenként juthatnak egy parkolóhelyhez, a ‘First Site’-ban már átlag 50 négyzetméter, sőt, egyes esetekben 30 négyzetméter bérelt területért is parkolót kaphatnak a mélygarázsban.
A fejlesztő különös gondot fordított az előző épület értékeinek megőrzésére: felújította az Úttörő Áruház előcsarnokából ismert, műemléki védettség alatt álló Kovács Margit szökőkutat. A műalkotás régi fényét visszanyerve, a folytonosság szimbólumaként a ’First Site’ belső udvarát díszíti majd.
A projektet 2006 elején vásárolta meg befektetőként az UNIQA Real Estate, és az építkezés már abban az évben el is indult. A 35 millió euró értékű beruházással megvalósuló ’First Site’ komplexum várhatóan 2009 tavaszán nyitja meg kapuit.
 
Fejlesztések a Keletitől az Erzsébet-hídig
Amint azt korábban megírtuk, ingatlanfejlesztők és a főváros is újra régi fényében szeretné látni az egykor a kiskereskedelem virágzó helyszínének számító Rákóczi út--Kossuth Lajos utca tengelyt. A budapesti ingatlanpiaci szereplők ennél hosszabb, „keleti kereskedelmi folyosóról” is beszélnek, amelynek kezdete az Örs vezér téri Árkád bevásárlóközpont, a vége pedig az Erzsébet híd budai hídfője lenne. E tengely mentén számos új projekt áll: a Hungária körút és Kerepesi út sarkán álló Arena Corner irodaház és Budapest legnagyobb bevásárlóközpontja, az Ügető helyén nyílt Arena Plaza. Új fejlesztések is zajlanak, amelyek jelzik, javulóban a kissé lepusztult főútvonal állapota.
A Baross téren 2009 végére a spanyol Gestesa beruházásaként új, modern építészeti formákat felvonultató irodaház, a 30 millió eurós Galéria egy foghíjtelken épül.
Jövő év végére készül el a Blaha Lujza téri egykori sajtószékház helyén álló épület. A korábban Europeum néven futó projektet a beruházó saját nevét is beleépítve Ablon Fashion Centerré keresztelte át. Az épület alatt aluljárót alakítanak ki, ahol bankok, üzlethelyiségek kapnak helyet. Az utcaszinten és az első emeleten, 6 ezer négyzetméteren 50--70 divatáruüzlet nyílik, a 2--6. emeletet pedig a 229 szobás Marriott Courtyard szálloda foglalja majd el

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!