szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

 A Trigranit Zrt.

 
A Trigranit Zrt. nyerte el a 2008-as CNBC Europe & Africa Property Awards elnevezésű nemzetközi elismerést a „legkiválóbb fejlesztés” kategóriájában. Magyarországon a fővárosi Duna-Pest Rezidenciák, Lengyelországban az Oak Terraces nyerte el a fődíjat. A díjátadó gálát szeptemberben tartják, Londonban. Az elismerés az ingatlanszakma egyik nagy presztízsű díja, amelyet a piac nagyágyúiból álló zsűri ítél oda.
 
A díjazott budapesti beruházás a Millennium Városközpont része, amelynek öt és fél hektáros területén eddig megvalósult fejlesztések közé a 300 lakásból álló rezidencián kívül a Nemzeti Színház és Művészetek Palotája, valamint az összesen közel 60 ezer négyzetméteres Millennium Tower I., II. és III. irodaház sorolható.
A "város a városban" koncepció szerint kialakított Millennium Városközpontban a Lechner Ödön fasor és a Nemzeti Színház között elhelyezkedő, több mint egy hektáros területen kiskereskedelmi funkciót tartalmazó 60 ezer  négyzetméteres környezettudatos irodaház-együttes, valamint egy négycsillagos szálloda épül. Az egymilliárd euró befektetési értékű Millennium Városközpont 327 ezer négyzetméteres teljes beépítése 2013-ig valósul meg.

A TriGranit Európa harmadik legnagyobb ingatlanbefektetési, -fejlesztési és -üzemeltetési vállalata (a PropertyEU magazin szakmai listája szerint), amely Közép-Kelet-Európa 11 országában van jelen. Eddig 2 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további 8,5 milliárd euró - többnyire vegyes hasznosítású - fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.
Millennium Towers II
Egy nappal a díj bejelentése előtt adták át a Trigránit egyik legnagyobb pesti beruházását, a Duna-parton felépített, egyenként 20 ezer négyzetméteres Millennium Tower II. és III. irodaházat. Az 64 millió euró értékű beruházással 18 hónap alatt felépített "A" kategóriás irodaházak 40 százaléka már az építés során előbérleti konstrukcióban bérlőre talált; és a megnyitáskor a bérbeadási szint elérte a 60 százalékot. A
A Millennium Tower II. irodaház 18.325 négyzetméteres, nyolc emeletes épületét Schön építésziroda tervezte. A szintén átadott nyolcemeletes, 20.434 négyzetméteres Millennium Tower III. irodaház vizuális megjelenése az Vadász Bence építész nevéhez kötődik.
 
„A TriGranit rendkívül fontosnak tartja a környezettudatos fejlesztéseket, így elsők között csatlakozott az Európai Bizottság által létrehozott önkéntes GreenBuilding Programme-hoz (Zöld Épület Program). A kereskedelmi fejlesztések energiahatékonyságának növelését és a megújuló energiaforrások felhasználását célzó program részeként a környezetbarát épületként debütált Millennium Tower I. irodaház 2007 őszén megkapta a GreenBuilding-díjat. Az épület energiahatékonyságát a zárt rendszerben működő interaktív homlokzat, automatikus árnyékoló rendszer, padló-konvektor és hűtőgerenda együttesen biztosítja." - emelte ki Varga Lóránt vezérigazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!