szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Visszaesés és több évig tartó stagnálás után ismét...

Visszaesés és több évig tartó stagnálás után ismét élénkülni látszik az ingatlanpiac. Nemcsak az új építésű, hanem a használt ingatlant keresők is érdeklődtek a Millenárison parkban tartott Lakásbörze kiállításon” – mondta Kövesdi Marcell, a kiállítás szervezője.

Az ingatlankiállítás célja, hogy megmozgassa a hazai lakáspiacot. A szakmai fórumokon az ingatlanszektor kulcsszereplői a jelenlegi gazdasági helyzet ingatlanpiaci vonatkozásait vitatták meg. A kiállítók egybehangzó véleménye szerint idén nyáron rendhagyóan jó vételekre lehet számítani.

A börze sajtótájékoztatóján Aradi Ferenc (Autóker Holding Zrt.) kiemelte: “a piac mára radikálisan kettévált: a presztízsértékű és az igen olcsó lakásokra van kereslet.”

Szili Balázs (Natura Projects) beszédében a vásárlói viszonyulásokra helyezte a hangsúlyt, meglátása szerint “a lakóparkok negatív megítélése a nyugat-európai mércéhez kezd átalakulni, a lakópark már nem zárt teret, hanem szolgáltatást jelent."

Juhász Péter a Budapest Gate projektről adott helyzetjelentésében kiemelte: “a vásárlók mintegy 60 százalékbanban a külföldi érdeklődők közül kerülnek ki, a külföldiek kevésbé szkeptikusak a magyar piacot illetően, mint a hazai érdeklődők.”

A Lakás Börze minden évben újdonságokkal jelentkezik, így idén az előadó és hallgatóság közötti intenzívebb konzultációt biztosító kerekasztal formációval, valamint a látogató és a kiállító egymásra találásának hatékonyságát fokozó új digitális regisztrációs rendszerrel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!