szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

 A fürdőszoba berendezésénél még a kreatív egyéniségek is...

 A fürdőszoba berendezésénél még a kreatív egyéniségek is nehezen tudnak bontakozni, mivel viszonylag kicsi a tér. Az újabb lakásoknál már egyenesen spórolnak az alapterülettel a tervezők – a felszabaduló négyzetméterekre máshol van szükség.  Ám mindezzel együtt, ha átgondoltan rendezzük be a fürdőt és jól választunk színeket, akkor bizonyosan jól érezzük magunkat benne.

A színválasztás, mint általában a kis alapterületű helyiségeknél alapvető fontosságú. A világos, pasztellszínű csempével borított falak, és a hasonló színű járólapozás nyitottá, nagyobbá „varázsolják” fürdőnket – a rikító színeknek és a túl sötét árnyalatú csempéknek ellentétes hatásuk van. Tovább „tágítható” a tér, ha a mennyezetig csempézzük ki a falakat, a vad tónusokat pedig tartogassuk inkább a különféle kiegészítőkre.

1. Rend a lelke mindennek

Férfiléleknek általában lételeme a szervezett káosz, azonban a kis fürdőszobák esetében nem árt ügyelni a rendre. Ugyanis a szétszórt, eldobált, a polcokon elöl hagyott holmik szűkítik a teret. Ha nincsen semmi a földön, akkor a helyiség is nagyobbnak tűnik. A szokásos fürdőszobai alapfelszerelés – mint kenőcsök, sminkcuccok, tusfürdők, samponok, illatszerek, testápolók és minden egyéb - tárolásához legideálisabb egy faliszekrény, amelyben aztán mindennek helye van. Alapvetően ügyeljünk arra, hogy a kis alapterületű fürdőt csak minimálisan rendezzük be, mert a relatív sok bútortól, felszereléstől még zártabbnak érezzük a helyet. A mosdókagylókhoz gyakran kínálnak alsó tárolót is. A kagyló fölé, ha lehetőség van rá, ne nyitott polcokat szereljünk fel, hanem inkább egy másik, tükrös szekrényt – abban legalább elzárhatjuk a káoszt a szemünk elöl.

2. Kényes pont : a zuhanyzó

Ha kád nem fér be a fürdőszobánkba, akkor kénytelenek vagyunk zuhanyfülkét választani. Ám a zuhanyzó is jókora területet foglal el, ezért ismét trükköznünk kell, hogy a tér nyitott maradjon. Sokan idegenkednek attól, hogy műanyag függönyt szereljenek fel a tusolóra, nem tartják higiénikusnak, elégedetlenek a választékkal. Kis utánjárással jó minőségű darabokhoz is hozzájuthatunk – ha nem használjuk a zuhanyzót, a függönyt félrehúzva „tágíthatjuk” a teret. Ha tolóajtós fülkére szavazunk, akkor inkább átlátszó üvegűt (műanyagot) vegyünk, ennek nyitottabb a hatása.

3. Toljuk ki a plafont

Ha lehet, a mennyezetig csempézzünk. Ha nem lehetséges, vagy nem teszik a megoldás, akkor forduljunk művészi képességekkel megáldott ismerősünkhöz, és kérjük meg, hogy a felső sarkokba fessen rácsmintázatot. Még kreatívabb lakástulajok utánanézhetnek annak, milyen további minták növelik a térhatást.

4. Használjuk ügyesen a kiegészítőket

A jól elhelyezett tükörtől nem csak tágasabbnak és nyitottnak érezzük a fürdőszobát, hanem világosabbnak is, hiszen az üveg megtöri a bejövő napfényt. Nyugodtan használjunk nyitott tereket ábrázoló fotókat, hogy még nagyobbnak tűnjön a fürdő. Mind a saját készítésű tájképekkel, (még ha nem is kapunk értük rögtön tizenöt szakmai díjat) mind pedig ablakot ábrázoló fotográfiákkal kiváló hatást érhetünk el – természetesen ügyeljünk az arányokra.

5. Cseréljük újabbra

A legújabb fürdőszobai felszerelések, mint például az újabb fejlesztésű vécék kevesebb vizet használnak, ezért kisebbek is a régi típusú berendezéseknél. Ha ilyenre cseréljük az öregebb darabokat, hely szabadul fel, és nem utolsósorban a környezetünket is védjük.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A kiirthatatlan legyek felfalják a lelket is - Sartre háborús drámája az Örkény Stúdióban

A kiirthatatlan legyek felfalják a lelket is - Sartre háborús drámája az Örkény Stúdióban

Jelentős havazásra figyelmeztet a közút az északi megyékben

Jelentős havazásra figyelmeztet a közút az északi megyékben

Bécsben is megjelent a koronavírus-fertőzés

Bécsben is megjelent a koronavírus-fertőzés