szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A magvetés első lépése: ássuk fel a talajt, majd szedjünk ki gyökerestől minden...A magvetés első lépése: ássuk fel a talajt, majd szedjünk ki gyökerestől minden gyomot és oda nem illő tárgyat, végül gereblyézzük el szépen egyenletesen.
A fűmagot kézzel vagy géppel is kiszórhatjuk, a lényeg, hogy minél egyenletesebb legyen, majd a magokat a gereblye fejével ütögessük finoman a talajba. Végül alaposan öntözzük meg a területet, és pár hét múlva zöldellő kertünk lesz!

Olyan fűmagot válasszunk, ami megfelel az igényeinknek! Van olyan szárazságtűrő fűmag, ami a napos kertekben sem ég ki, de olyan fajtát is vásárolhatunk, ami ellenáll a taposásnak, így például sokgyerekes családoknak ilyet érdemes beszerezniük. A kényelmesek választhatnak nyírást ritkán igénylő fajtát is. Kapni olyan fűmag, amelyet százszorszép virágmaggal kevernek össze, így nem csak szép zöld gyepünk lesz, hanem virágos fűfelületünk is. Ma már kapható gyors kelésű fűmag, ami egy hét alatt kikel (ebben az angolperje aránya magasabb, ennek köszönhető a gyors kelés). Ezt ugyanúgy nyírhatjuk és vághatjuk, mint a füvet, ám azzal ellentétben a száraz, homokos talajon is megél, és jobban bírja a nyári napsütést is.
A fűmagvetésnél úgy számoljunk, hogy 1 kilogramm fűmag körülbelül 30-40 négyzetméter területre elegendő, kilogrammja pedig1500-3000 forintba kerül, minőségtől és kiszereléstől függően.

Fűmagot tavasszal és ősszel is vethetünk, a munkát lehetőleg esős, borongós időben végezzük, és fontos, hogy vetés után ne hagyjuk kiszáradni a talajt. Az első nyírást körülbelül 10 centiméteres nagyságnál érdemes elvégezni, ezt követően hetente kell nyírni a füvet, ha mód van rá esős időben. Ha maradt kopár folt, ahol nem kelt ki a fűmag, szórjunk ki néhány marékkal belőle, és pár héten belül itt is friss fű sarjad majd, a régi és az új vetés közötti különbség pedig gyorsan eltűnik. Ha olyan terület van kertünkben ahová nem ér el a fűnyíró, vagy ahol a fű nem él meg, próbáljuk ki a zöld szőnyeg nevű növényt (dichondra), ami egyenletes zöld felületet ad. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
M. Richárd olyan helyen edzett, ahol nem lett volna szabad

M. Richárd olyan helyen edzett, ahol nem lett volna szabad

Anthony Faucit kérte fel Joe Biden egészségügyi főtanácsadónak

Anthony Faucit kérte fel Joe Biden egészségügyi főtanácsadónak

Óriástüntetés Örményországban

Óriástüntetés Örményországban