szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Felmérések alapján, bár fokozatosan emelkedik a biztosított lakások száma, ezek aránya még mindig alacsonyabb...

Felmérések alapján, bár fokozatosan emelkedik a biztosított lakások száma, ezek aránya még mindig alacsonyabb Magyarországon, mint tőlünk nyugatra.  2007-ben és tavaly is csupán a lakások 73 százaléka volt biztosítva, míg tőlünk nyugatabbra a lakások 80-85 százaléka rendelkezik ilyen védelemmel. A nehéz gazdasági helyzetben a családok minden forint kiadást megfontolnak, egy a lakásban történt káresemény pedig egy végsőkig feszített, adott esetben hitellel terhelt háztartást könnyen csődbe vihet. Válság esetén különösen nagy hangsúlyt kell fektetni az eddig összegyűjtött vagyon fokozott védelmére, hiszen ilyenkor különösen nehéz az újrakezdés és az értékek pótlása.

Személyre szabott biztosítás

Sok olyan kár történhet egy biztosított lakásban vagy háznál, amelyek eddig a tulajdonos pénztárcáját terhelték, nem kis összegekkel. Ma már azonban léteznek olyan biztosítási csomagok, amelyek szerteágazó kockázati elemek egész sorát kínálják, és az egyedi káreseteknél fellépő kiadásokat is a biztosító téríti meg. Fontos feladat tehát, hogy meghatározzuk, melyek az otthonunkat fenyegető valós veszélyek, és a biztosítási csomagokban foglalt alapvető kockázatok mellett ezekre kössünk lakásbiztosítást.

A Generali-Providencia Biztosító Zrt. Házőrző családiotthon-biztosítása jó példa arra, hogy a biztosítási csomagok egy része ma már milyen jól testre szabható. A Házőrző új Prémium csomagja 37 kockázati elemet tartalmaz, amelyeket további hét szolgáltatással lehet szükség esetén kiegészíteni, így a klasszikus káreseményeken túl – mint az elemi és lopáskár, az üvegtörés vagy a vízvezeték-hálózat meghibásodásából eredő kár – akár a csőtörés miatti vízveszteségre is vonatkozhat a szerződés. A biztosító ebben az esetben nemcsak a csőtörés okozta teljes kárt téríti meg, hanem kifizeti az elfolyt víz költségét is 50 ezer forintig.

Sok háztartásban okozott korábban bosszúságot, hogy gyakori eseményeknél, mint például egy bekapcsolva felejtett vasaló vagy a tűzhelyen hagyott étel korom- és füstkárt eredményezett, de mivel nem volt tűzeset, ez kívül maradt a biztosítási körön. Az új Prémium csomag már ezekre a károkra is megoldást nyújt. Emellett a hagyományos üvegtöréses károk mellett megtéríti a zuhanykabin, a kerámia főzőlap vagy az akvárium sérüléseinek javítását is.

Aki kertes házban lakik, annak fontos lehet, hogy elemi kár esetén a biztosítási kockázat kiterjedjen a kidőlt fák, megrongálódott kerti elemek helyreállítására is. A biztosítási piacon különlegességnek számít, hogy a Házőrző biztosítás 50 ezer forintos értékhatárig fedezi a kert biztonságossá tételét is vihar vagy jégverés után. Új elem, hogy 50 ezer forintig kifizetik a kívülről érkező víz okozta károkat is. Érdekes még az egész Európában érvényes felelősségbiztosítás és az áramkimaradás esetén a hűtőben megromlott ételek után fizetett összeg is, ez utóbbi felső határa 100 ezer forint.

Biztosítás kutyásoknak

Azon ügyfeleknek, akik a Házőrző biztosítás mellett négylábú házőrzőt is tartanak, ebtartó felelősségbiztosítást kínálnak a csomagban, amely akár 2 millió forintig megtéríti a kutya által okozott esetleges károkat.

A Házőrző családiotthon-biztosítás Prémium csomagjához Mestervonal-24 szolgáltatás választható, amely vészelhárítási és baleset-megelőzési segítséget nyújt, emellett segít, hogy megtaláljuk a megfelelő szakembert, ha a tetővel, zárral, villannyal, gázzal vagy vízvezetékkel kapcsolatos problémát kell orvosolni. Vészhelyzetben a javítási, kiszállási és anyagköltséget a biztosító vállalja át. A család autójára is kiterjedhet az otthonbiztosítás, hiszen a gépjárművet a garázsban is érheti kár. Ha lakástűzben vagy vízvezetéktörésben az autó is megrongálódik, a családiotthon-biztosítás mellé választható gépjármű-biztosítás casco nélkül 4 millió forintig megtéríti a kárt.

Nyaralók védelme

A nyaralótulajdonosok ezekben a hetekben készítik fel télre és víztelenítik hétvégi házukat. Ezt követően már ritkábban látogatnak a nyaraló felé. Becsült adatok szerint a betöréses lopások ötöde a víkendházak ellen irányul. A betörők főleg a műszaki cikkeket keresik, de sajnos sokszor pusztítanak, rongálnak is. A Generali-Providencia Biztosító feltérképezte a hasonló bűncselekmények által leginkább érintett területeket, és öt régióban (Balaton, Velencei-tó, Dunakanyar, Tisza-tó, valamint Hajdúszoboszló környéke) akciót indít az üdülőtulajdonosok tájékoztatása érdekében. A „Nyaraló Kommandó” névre keresztelt program során a társaság felhívja a figyelmet az elővigyázatossági óvintézkedésekre és a biztosítás fontosságára.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Százezrek tüntetnek Hongkongban, a szomszédos Sencsenben pedig gyakorlatoznak a katonák

Százezrek tüntetnek Hongkongban, a szomszédos Sencsenben pedig gyakorlatoznak a katonák

Meghalt az első gleccser Izlandon

Meghalt az első gleccser Izlandon

A Bakáts téren rabolt és verekedett, keresi a rendőrség

A Bakáts téren rabolt és verekedett, keresi a rendőrség

Tovább folytatódik az Open Arms kálváriája

Tovább folytatódik az Open Arms kálváriája

Halálra gázolt egy kerékpárost a villamos Budapesten

Halálra gázolt egy kerékpárost a villamos Budapesten

Coutinho orvosi vizsgálatra Münchenbe érkezik

Coutinho orvosi vizsgálatra Münchenbe érkezik