szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Gate Tower Bulidinget 1983-ben tervezték át, így az első olyan épület lett Japánban, amelyen egy autóút halad...

A Gate Tower Bulidinget 1983-ben tervezték át, így az első olyan épület lett Japánban, amelyen egy autóút halad keresztül, pontosabban az Osakát, Kobet és Kyotót összekötő 300 kilométer hosszú Hanshin autópálya egy kivezető szakasza. Az épület negyedik és nyolcadik emelete közé egy hidat ékeltek a tervezők, amely szerkezetileg teljesen független az egyébként 16 emeletes irodaháztól.


Az út szélessége miatt csak a liftek, egy lépcsősor és néhány áramfejlesztő fért el a középső emeleteken: az irodaház liftjében a 4-es gomb után közvetlenül a 8-as következik. Annak érdekében, hogy megvédjék az irodaházban dolgozókat az állandó zajtól és rázkódástól, dupla szigetelőréteggel látták el az egész épületet – az itt dolgozók bevallása szerint egyáltalán nem zavarja őket a jelentős alattuk-felettük áthaladó forgalom.

Forrás: crookedbrains.net

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!