szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A Forbes ezres listájára egy orosz nő is feliratkozott idén.

A Forbes ezres listájára egy orosz nő is feliratkozott idén. A hölgy Jurij Luzskov moszkvai polgármester felesége, Jelena Baturina (47) építési vállalkozó. A milliárdos üzletasszony az Intekto nevű építőipari cég tulajdonosa, e mellett számos ingatlanbefektetéssel rendelkezik a világban. Baturina egyébként a leggazdagabb orosz magánszemély is, 2,9 milliárd dollárjával a 279. helyen áll az amerikai magazin sikerlajstromán. Most megmutatjuk, hogy hol is lakik az orosz milliárdosnő.

A Timesonline szerint Jelena Baturina tavaly vásárolt magának egy rezidenciát a Buckingham palota közvetlen szomszédságában. A vételár 50 millió brit font volt, a felújításra újabb 50 millió fontot költöttek. A Highgate's West Hill negyedben található villát 1774-ben építették. Az épület mai formáját egy szappangyáros - Sir Arthur Crosfield - felújítása után nyerte el 1913-ban, aki Warrington grófjától vette meg a házat.

A villában összesen 65 szoba van: 25 hálószoba, egy kosárlabdapálya, egy edzőterem, egy könyvtár, és egy gyögyörű fastukkókkal díszített hall. Az új tulajdonos a felújítás során az alagsorban alakított ki egy 33 férőhelyes házimozit, egy feszített víztükrű, fedett uszodát, valamint 24 autó tárolására alkalmas parkolót.

Elena Baturina egyébként 1991-ben alapította ingatlanfejlesztő vállalatát, az Intekto-t. Miután férje Jurij Luzskov 1992-ben Moszkva polgármestere lett, a cég ugrásszerű növekedésnek indult, Baturina azonban visszautasította a korrupciós vádakat. Baturina, mint magánszemély komoly ingatlanbefektetőként is ismert a világban. A Forbes szerint számos tengerparti ingatlana és üdülője van Szocsiban, illetve Belgorod régióban. A sajátos orosz üzleti kultúrára jellemző tény, hogy az Intekto ügyvédjét - Dmitry Steinberget - 2005 októberében lőtték le a cég székháza előtt. Az igazgatótanács elnökét pedig - Alexander Annenkovot - egy héttel korábban négy fegyveres támadta meg fejszékkel felfegyverkezve, ám ő túlélte a támadást. A támadások után az Intekto eladta cementgyártó üzletágát a Gazpromnak és a Sbersbanknak összesen 1,1 milliárd dollárért 2005 végén. 2009-ben a Forbes 3 milliárd dollárra értékelte Elena Baturina vagyonát.

Witanhurst Garden, London.
Witanhurst Garden, London
Jurij Luzskov moszkvai polgármester és felesége Elena Baturina
Elena Baturina 2005-ben

(via Forbes)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Androidon netflixezik? Hamarosan kap egy régen várt funkciót

Androidon netflixezik? Hamarosan kap egy régen várt funkciót

Ketten nem akartak maszkot venni egy repülőn – videón, ahogy ezután egymásnak estek az utasok

Ketten nem akartak maszkot venni egy repülőn – videón, ahogy ezután egymásnak estek az utasok

A színművészeti hallgatói önkormányzata nem fogadja el Vidnyánszkyékat

A színművészeti hallgatói önkormányzata nem fogadja el Vidnyánszkyékat